Uutisia

null Allas tuo nykyaikaisen datanhallinnan tutkijoiden käyttöön

CSC:n koko ympäristön yhteinen datanhallintajärjestelmä Allas on avattu tutkijoiden käyttöön. Allas on osa CSC:n uutta datanhallinnan ja laskennan ympäristöä ja Allas palvelee niin CSC:n vanhaa kuin uutta laskentaympäristöä.

Datanhallintajärjestelmä Allas. Kuva Mikael Kanerva, CSC.

Allas on monipuolinen ympäristö datan tallennukseen, jakamiseen ja analyysiin. CEPH-objektitallennustekniikkaan perustuva Allas tarjoaa 12 petatavua tallennuskapasiteettia. Objektitallennus on nykyaikainen ja kysytyin tekniikka datantallennuksessa. Nykyisin käytännössä kaikki suuret datamäärät on tallennettu objektitallennustekniikalla.

– Uusi datanhallintajärjestelmä Allas tulee mullistamaan tieteellisen datanhallinnan Suomessa. Asiakkaamme ovat toivoneet objektitallennusta ja olemme tyytyväisiä voidessamme tarjota tämän, sanoo kehityspäällikkö Kalle Happonen CSC:ltä.

Objektitallennuksessa data on saatavilla suoraan www:n kautta https:n yli ja käyttäjät voivat linkittää suoraan dataan. Datankäsittely voidaan tehdä tavanomaisia ohjelmointirajapintoja käyttäen mistä tahansa.

Lisätietoja:
Dokumentointi: https://docs.csc.fi/

Kalle Happonen, kehityspäällikkö, CSC
sähköposti kalle.happonen at csc.fi
puhelin +358503818536