CSC on mukana Vaadi faktat -eurovaalikampanjassa

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on mukana Vaadi faktat -eurovaalikampanjassa, jonka tavoitteena on edistää faktapohjaista politiikkaa Suomessa vaalikevään 2019 aikana. Euroopan unioniin liittyy monia erilaisia myyttejä ja virheellisiä oletuksia, joita kampanja pyrkii oikomaan.

Eurovaaleihin keskittyvässä kampanjassa toteutetaan yli kahdellekymmenelle paikkakunnalle ulottuva kiertue sekä laaja sosiaalisen median faktantarkistuskampanja yhdessä Faktabaarin kanssa. Kampanjassa on mukana laaja joukko suomalaista kansalaisyhteiskuntaa sekä liki jokainen poliittinen puolue. Kampanjaa koordinoivat Eurooppalainen Suomi ry ja Eurooppanuoret ry.

Kampanjan toisena tavoitteena on nostaa eurovaalien alhaista äänestysaktiivisuutta. Erityisenä painopisteenä ovat nuoret, sillä vuoden 2014 eurovaaleissa vain noin 10 prosenttia 18-24-vuotiaista kävi äänestämässä. Koko väestön osalta äänestysprosentti oli vain neljänkymmenen prosentin tienoilla.

CSC järjestää yhteistyössä Suomen yliopistojen rehtorineuvoston UNIFI ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arene kanssa tutkimus- ja koulutuspolitiikkaan keskittyvän Avoimuudella Euroopan johtotähdeksi -vaalipaneelin osana Vaadi faktat -eurovaalikampanjaa 28.3.

– Faktoihin perustuva tieto on tärkeää päätöksenteossa – niin kansalaisten äänestyspäätöksessä kuin päätöksentekijöiden jokapäiväisessä työssä. CSC haluaa olla osana edistämässä tällaisen tiedon saatavuutta osallistumalla Vaadi faktat -kampanjaan. On tärkeää myös muistaa se, että Euroopan unioni vaikuttaa meidän jokapäiväiseen elämäämme erilaisilla tavoilla. Tästä johtuen tietoisuutta näistä yhteisistä asioista on tärkeä nostaa esiin, jotta voimme käydä rakentavaa keskustelua Suomen tulevaisuudesta sekä tärkeästä roolista Euroopan unionissa, sanoo ohjelmajohtaja Irina Kupiainen CSC:ltä.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella "#vaadifaktat" sekä osoitteessa www.vaadifaktat.fi.

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet: https://www.csc.fi/web/vaalit2019
Avoimuudella Euroopan johtotähdeksi -vaalipaneelin ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Avoimuudella_Euroopan_johtotahdeksi_vaalipaneeli_2832019_1747


Lisätietoja:

Miia Lindell
Koordinaattori
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
miia.lindell(at)csc.fi
p. 050 381 285