Case KAVI: CSC tukee suomalaista radio- ja TV-kulttuuriperimän säilytystä

Case KAVI: CSC tukee suomalaista radio- ja TV-kulttuuriperimän säilytystä

Mikko Kuutti, Apulaisjohtaja, KAVI:

"KAVIn tehtävänä on tallettaa elokuvia sekä radio- ja televisio-ohjelmia jälkipolville. CSC ylläpitää KAVIn digitoitujen elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien nauha-arkistoa sekä vastaa ohjelmien suoratoistopalvelusta. Näin elokuvat ja ohjelmat ovat tämän päivän käyttäjien sekä tulevien sukupolvien katseltavissa ja kuunneltavissa."

KAVI video
Kuva: KAVI   Varhaisin säilynyt elokuvakatkelma Suomesta ja Helsingistä. 

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Radio- ja televisioarkisto (RTVA) on perustettu huolehtimaan suomalaisen radio- ja TV-kulttuurin säilymisestä jälkipolville. Arkisto sisältää ajantasaiset tallenteet suomalaisista radio- ja TV-kanavista vuodesta 2009 lähtien, mukaanlukien teksti-TV.

Julkisen näkymän https://rtva.kavi.fi/ kautta voi tehdä tietokantahakuja.

CSC on suunnitellut ja toteuttanut taustajärjestelmän sekä integroinut palvelukokonaisuuden toimivaksi yhdessä radio- ja TV-ohjelmavirran toimittajan kanssa. Taustajärjestelmä koostuu tietoliikenneyhteyksistä ja -laitteista, suoratoistosta palvelimineen sekä levy- ja nauhatallennusarkistosta. CSC osallistuu myös tallenteiden laadunvarmistukseen ja –tarkkailuun ja toimittaa palvelun ylläpito- ja kehityspalvelut.

Digivarasto-palvelu

Digivarasto on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) palvelu, jonka käyttäjänä ovat KAVI:n tutkijat. Elonet on Digivarasto-palvelun julkisesti näkyvä osa: http://www.elonet.fi/fi. Elonet-palvelusta näkee myös digitoidut elokuvat ja dokumentit. Digivarasto sisältää suomalaista digitaalista kulttuuriperintöä, esimerkiksi elokuvia, joiden laatua on parannettu digitaalisella korjauksella.

Hyödyt

-    radio- ja TV-kulttuuriperimän säilyttäminen tuleville sukupolville
-    tiedon hyödyntäminen tutkimuksessa
-    suomalainen elokuva-aineisto hyödynnettävissä koko internetissä


Asiakkaat

-    Tutkijat ja kansalaiset
-    Kirjastot, arkistot, museot

Lisätiedot

 asiakaspalvelu@csc.fi

 www.kavi.fi

 https://kavi.fi/fi/rtva