CSC:n itseopiskeltava aineistonhallintakurssi "Research data management" on julkaistu

CSC:n itseopiskeltava aineistonhallintakurssi "Research data management" on julkaistu

Aineistonhallinta on välttämätöntä, jotta projektissa käsitelty data pysyisi hyvässä järjestyksessä ja olisi ymmärrettävää myös myöhemmin, jopa tutkimusprojektin päätyttyä. Mutta mitä tulee ottaa huomioon, jotta data olisi sekä itselle että myöhemmin muille uudelleenkäytettävässä ja ymmärrettävässä muodossa?

Olemme julkaisseet englanninkielisen CSC:n itseopiskeltavan aineistonhallintakurssin, joka käy aineistonhallinnan perusasiat läpi sekä kertoo mitä resursseja tai työkaluja eri vaiheisiin on saatavilla. Kurssille ei ole ennakkovaatimuksia ja kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita oppimaan aineistonhallinnasta!

Kurssi jakautuu kuuteen eri osioon: 1) Johdanto, 2) Aineistonhallinnan suunnittelu, 3) Datan keruu, dokumentointi ja järjestys, 4) Laskenta, analysointi ja tallennus projektin aikana, 5) Datan jakaminen, julkaiseminen ja säilytys ja 6) Löydettävyys ja uudelleenkäyttö. Osiot sisältävät tekstiä, videoita sekä dioja. Jokaisen osuuden lopuksi on tietovisa, jossa pääsee testaamaan osaamistaan.

Kurssialustalle (e-learn.csc.fi) tulee kirjautua joko HAKA-tunnuksilla (eli käyttäen oman organisaatiosi tunnuksia) tai ELIXIR-tunnuksilla. Kurssi löytyy hakusanoilla "RDM" tai "Research data management".

Suora linkki kurssiin "Research data management".

Lisätietoja:

Siiri Fuchs, Research Data Management Specialist, CSC
siiri.fuchs at csc.fi