Uutisia

null Digisfääri lähestyy – tapahtuman esipäivässä kehitetään oppijan ja tutkijan asiointipolkuja

Digisfääri järjestetään Aalto-yliopistolla, Espoon Otaniemen kampuksella, 31.10.–1.11.2019.

Tapahtumaa edeltää Aallon ja CSC:n yhteistyössä järjestämä Digisfäärin esipäivä ke 30.10. klo 12-17. Esipäivässä paneudutaan asiointipolkuihin ja niiden kehittämiseen palvelujen käyttäjien - oppijan, tutkijan ja opettajan – näkökulmasta.

Esipäivän työskentelyä alustaa Joona Tolonen Kajaanin ammattikorkeakoululta (KAMK) avaten tutkijan asiointiin liittyviä kokemuksiaan opettajana.

– Haluan näyttää käytännönläheisin esimerkein, miten olen opettaessani hyödyntänyt saatavilla olevia ratkaisuja. CSC on toteuttanut korkeakouluille valmiita ratkaisuja, joilla voidaan vastata moniin niistä tarpeista, joihin nyt kohdistuu toteutuspaineita korkeakouluissa. Käyn esityksessäni läpi muutamia esimerkkejä, jotka havainnollistavat muillekin saatavilla olevia mahdollisuuksia, kuvaa Tolonen puheenvuoronsa sisältöä.

Esipäivän työskentely tapahtuu työpajoina, joissa tarkastellaan Oppijan ja Tutkijan polkuja. Ryhmät pohtivat, minkälaisia palveluita polkujen varrelta jo löytyy, mitä vielä tulisi kehittää tai minkälaiset polut ovat tulevaisuudessa. Tavoitteena on myös löytää synergiamahdollisuuksia samankaltaisten tarpeiden ratkaisemiseen.

– Työpajaosuudessa eri näkökulmia edustavat asiantuntijat muotoilevat yhdessä ratkaisuaihioita kysymyksiin, jotka nousevat esiin tutkijan ja oppijan kulkiessa omilla poluillaan. Polut risteävät matkan varrella – ratkaisujen muotoileminen eri näkökulmista tarkasteltuna kiteyttää kehittämistarpeita monipuolisesti. Työpajoissa ei keskitytä ongelmien löytämiseen, vaan ratkaisuaihioiden muotoilemiseen, luonnehtii yksi työpajojen suunnittelijoista, Aki Reinimäki CSC:ltä.

Esipäivän päätteeksi ohjelmassa on Deep Dive to CSC - tekninen sukellus palveluihin. Katsaus tarjoaa loistavan mahdollisuuden perehtyä tai päivittää tietonsa palveluihin, kuten Funet-verkkoratkaisut, Pouta-palvelut, Eduuni-yhteistyöpalvelut ja tuloillaan oleva Stratus IaaS-pilvipalvelu.

Varsinaisten seminaaripäivien ohjelmassa CSC on mukana tekoälyä ja tutkimusdatan hallintaa käsitteleville aiheilla.

Tekoälyn rakentamista ja koneoppimistehtävien ratkaisemista käsittelevä esitys opastaa esimerkkien avulla hyödyntämään CSC:n palveluympäristöä ja sovelluksia tekoälyinfrastruktuurin rakentamisessa ja datavirtojen analysoinnissa.

Toinen CSC:n puheenvuoro keskittyy tutkimusdatan tallentamiseen, kuvailuun ja julkaisemiseen Fairdata –palveluiden ja hyvien datanhallinnan käytäntöjen puitteissa. Kerromme samalla myös tulevasta DaaS-palvelusta aiheeseen liittyen.

Varmista paikkasi maksuttomassa esipäivässä ilmoittautumalla:  https://digisfaari.io/ohjelma/pre-day

Digisfääriin ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Digisfaari_7540/fi