EMREX-seminaarissa suunnitellaan yhteistyötä kansainvälisen opiskelijaliikkuvuuden edistämiseksi

Miten ja mihin EMREX-projektin puitteissa kehitettyä opiskelijoiden suoritustietojen siirtotyökalua voi käyttää? Millaiselta näyttää tulevaisuus opiskelijoiden ja opiskelijadatan vapaata liikkuvuutta ajatellen? Ja miksi korkeakoulun kannattaisi liittyä EMREX-yhteisöön? Muun muassa näitä aiheita käsitellään projektin järjestämässä seminaarissa, EMREX Unleashed, Italian Bolognassa 30. marraskuuta.

EMREX-projektia johtaa Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriö, joka on osoittanut tehtävän CSC:lle. Vuonna 2015 alkanut projekti on nyt tulossa päätökseen. Seminaarissa kuullaan tarkemmin, miten käyttäjäryhmämuotoisena jatkuva toiminta järjestetään jatkossa ja miten EMREX-yhteistyössä edetään. Lisäksi keskustellaan esimerkiksi siitä, mitä käytännön kokeiluista opittiin ja pohditaan EMREXin tarjoamia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

EMREX-yhteistyötä jatkavat kaikki projektissa nyt mukana olevat maat ja uusia on liittymässä joukkoon.

– EMREX on herättänyt paljon mielenkiintoa myös projektin ulkopuolella. DUO (Dsienst Uitvoering Onderwijs) Hollannista on jo liittynyt EMREX-verkostoon, ja meillä on ollut teknisiä työpajoja muun muassa saksalaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. On hienoa nähdä, kuinka hyvin siirtyminen EU-projektista tuotantovaiheeseen sekä laajentuminen ovat lähteneet käyntiin, kertoo EMREX-hankkeen projektipäällikkö Mats Lindstedt CSC:ltä.
 


KUVA: THINKSTOCK
 

EMREX tukee kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta

Euroopan komission rahoittaman EMREX-projektin tavoitteena on lisätä kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta sähköistämällä opintosuoritustietojen vaihto korkeakoulujen välillä. Opiskelijavaihdon lähtökohtana on, että opiskelija saa hyväksiluettua ulkomailla suoritetut opintopisteet osaksi kotimaista tutkintoaan. Tämä vaatii kuitenkin usein hidasta ja hankalaa paperinpyörittelyä.

– EMREXIN tarjoamien työkalujen avulla opiskelija voi siirtää suorituksensa itse sähköisesti, nopeasti ja luotettavasti toiseen korkeakouluun, Lindstedt sanoo.
 

Lisätietoa:

Seminaarista
EMREXistä