Jakso 5: Luunkova kaksikko – Disior ja Elmer

Jakso 5: Luunkova kaksikko – Disior ja Elmer

Mitä yhteistä on insinööreillä ja käsikirurgeilla? No ainakin se, että molemmilla on mahdollisuus käyttää työssään matemaattista mallintamista. Insinööreille se on ollut arkipäivää vuosikymmeniä, mutta kasvuyritys Disior tekee kliinisen lääketieteen alalla mallintamisen pioneerityötä CSC:n Elmerin avustamana. Tulevaisuudessa tätä teknologiaa käyttävät kaikki lääkärit, ennustaa Disiorin Sakari Soini. Jo nyt luunmurtumien hoitoja muuttavasta teknologiasta keskustelee Sakarin kanssa podcastin hostina toimiva Teemu Roos ja CSC:n Dan Still.

Kuuntele podcast Podcastissa esiintyvät:

Host: Teemu Roos

Teemu Roos on tietojenkäsittelytieteen professori Helsingin yliopistossa. Hän johtaa tekoälyn opetusta Suomen tekoälykeskuksessa FCAI:ssa. Roos on suositun Elements of AI -verkkokurssin vastuuopettaja.

Sakari Soini

Sakari Soini on yksi Disiorin perustajista ja hän toimii tällä hetkellä yrityksessä teknologiajohtajana. Hänellä on pitkä kokemus matemaattisesta mallintamisesta ja numeerisista menetelmistä toimiessaan aiemmissa tehtävissään Nokialla, Microsoftilla ja Valmetilla.

Dan Still

Dan Still työskentelee kumppanuuspäällikkönä CSC:ssä, jossa hän vastaa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien kehittämisestä ja tutkimusyhteistyöstä suurteho- ja pilvilaskennan alalla. Tällä hetkellä hän kehittää yritysliiketoiminnan ekosysteemiä EuroHPC LUMI -supertietokoneelle.

Danilla on yli 20 vuoden kokemus laskennallisesta tieteestä ja lisäksi kiinnostuksen kohteina ovat dataintensiiviset järjestelmät ja koneoppiminen.

Podcast tekstimuodossa