LUMI-supertietokoneen GPU-osion betatestaus laajenee

LUMI-supertietokoneen GPU-osion betatestaus laajenee

LUMI-supertietokoneen GPU-osion (LUMI-G) laajennettu betatestaus alkaa 19.12.2022. Tämän myötä LUMIn toisen vaiheen pilottiprojektien lisäksi kaikki projektit, joille on myönnetty LUMIn GPU-resursseja voivat nyt ajaa töitään LUMI-G-osiolla.

Laajannetun testausvaiheen on arvioitu kestävän tammikuun 2023 loppupuolelle saakka, jolloin kaikki järjestelmän virallisen hyväksynnän vaiheet on saatu valmiiksi.

LUMI-G:llä on tällä hetkellä kolme työjonoa:

  • standard-g: maksimissaan 1024 GPU-noodia, töiden ajoaika maksimissaan 48 tuntia. Tässä työjonossa noodit on varattu ajettavalle työlle kokonaan.
  • small-g: maksimissaan 4 GPU-noodia, töiden ajoaika maksimissaan 72 tuntia. Mahdollisuus yksittäisten GPU-prosessorien hyödyntämiseen.
  • dev-g: maksimissaan 16 GPU-noodia, töiden ajoaika maksimissaan 6 tuntia.

Samaan aikaan varhaisen vaiheen alusta (Early Access Platform) ja pilottikäyttäjien jonot suljetaan.
​​​​​​​​​​​​​​
GPU-noodeissa on 63 CPU-ydintä käytettävissä 64:n fyysisen ytimen sijaan (ensimmäinen ydin on varattu käyttöjärjestelmän tarpeisiin). Tämän vuoksi on otettava huomioon, että koneelle lähetetyt työt, jotka ovat esimerkiksi 8 MPI x 8 OpenMP-säiettä, eivät onnistu, koska pyynnön mukaisia resursseja ei ole saatavilla. Lisätietoja ja esimerkkiskriptejä on saatavilla LUMI Docseissa.

Järjestelmä ei ole siis vielä tässä vaiheessa lopullisessa kokoonpanossaan. Suorituskyvyn vaihteluita, puutteita ohjelmointiympäristössä jne. voi olla havaittavissa. Testausvaiheen aikana käyttäjiä pyydetään raportoimaan kaikki ongelmat LUMI-käyttäjätukitiimille (LUMI User Support Team).

 

Euroopan unionin rahoittama Next generation EU