Uutisia

null Maailmanlaajuinen COVID-19 Biohackathon 5.4. -11.4.2020

Julkaistu 27.3.2020.

Eurooppalainen biologisen tiedon tutkimusinfrastruktuuri ELIXIR ja Euroopan bioinformatiikan yhteisö järjestävät maailmanlaajuisen COVID-19 Biohackathonin 5.4.-11.4.2020.

Biohackathonin tavoitteena on ponnistella yhdessä ja luoda työkaluja COVID-19-analyysejä varten. Biohackathon johtaa helpompaan datan saatavuuteen, protokolliin, analyysityökaluihin, ennusteisiin sopivista proteiineista jne. Hackathoniin osallistujat ajavat myös muutoksia ei-julkista tai vaikeasti saatavilla olevaa dataa koskeviin politiikkoihin.

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan hackathoniin. Tämä on hyvä mahdollisuus yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkijoille ja CSC:n asiantuntijoille yhdistää voimat, hyödyntää asiantuntemustaan ja toimia pandemiaa vastaan. Lisäksi tämä hackathon tarjoaa suomalaistutkijoille hyvän mahdollisuuden verkostoitua kansainväliseen kehittäjä- ja data-analyytikkoyhteisön kanssa.

CSC tukee tätä hackathonia tarjoamalla osallistujien käyttöön pilvilaskentaa ja tallennuskapasiteettia.

  • cPouta IaaS pilvipalvelu
  • Allas objektitallennuspalvelu
  • Rahti konttitekniikkaan perustuva pilvipalvelu
  • CWL workflow execution pipeline on Rahti*
  • Galaxy pulsar service via cPouta*

* valmisteltavana

Tähän mennessä tapahtumaan on rekisteröitynyt yli 150 osallistujaa maailmanlaajuisesti. Uudet osallistujat voivat rekisteröityä ottamalla yhteyttä tapahtuman järjestäjiin. Lisätietoja ja järjestäjien yhteystiedot löytyvät sivulta https://github.com/virtual-biohackathons/covid-19-bh20

Lisätietoja CSC:ltä

Shubham Kapoor
Team Lead, Cloud Solutions
puh. +358-504284065
s-posti  shubham.kapoor@csc.fi

Tommi Nyrönen
Program Director
ELIXIR node Finland
puh: +358503819511
s-posti tommi.nyronen@csc.fi