Uutisia

null PRACE-laskentaresurssien haku on auki

PRACE-laskentaresurssien haku on auki

PRACE (the Partnership for Advanced Computing in Europe) on avannut 23. projektihaun, jonka kautta eurooppalaiset tutkijat ja yritykset voivat hakea käyttöönsä suurteholaskentaresursseja Euroopan tehokkaimmilta supertietokoneilta.

Haussa on mukana kuusi tier-0-tasoon kuuluvaa supertietokonetta viidestä eri maasta. Nämä Euroopan tehokkaimpiin lukeutuvat supertietokoneet tarjoavat sekä GPU (Graphics Processing Unit)- pohjaisia että CPU (Central Processing Unit) -pohjaisia resursseja, jotka tukevat erilaisia käyttötarkoituksia. Resursseja voi hakea joko yhdeksi vuodeksi (Single-year access) tai 24 tai 36 kuukaudeksi (Multi-year access). Haku mahdollistaa erittäin laajojen ja raskasta laskentaa vaativien projektien toteutuksen. Resurssien käyttöoikeuden saanut projektiryhmä voi käyttää erittäin suuria CPU-resursseja, ja etenkin GPU-resursseja, jotka ylittävät jopa CSC:n Puhti-supertietokoneen tekoälyn kapasiteetin.

Yrityskäyttäjillä on tässä haussa mahdollisuus hakea vuoden mittaista käyttöoikeutta erillisen yrityskäyttöön varatun haun (Industry Track) kautta. Haussa priorisoidaan 10% resursseista yrityksille. Yrityskäyttäjät voivat hakea laskentaresursseja, mikäli yrityksen pääkonttori sijaitsee Euroopassa tai merkittävä osa yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta tapahtuu Euroopassa.

Lisäksi 0,5% laskentaresursseista on varattu huippuyksiköille, jotka Euroopan komissio valitsi E-INFRA-5-2015-haussa.

CSC avustaa mielellään hakemusten teossa, erityisesti teknisissä kysymyksissä. Jos olet kiinnostunut hakemaan PRACE-laskentaresursseja, ota yhteyttä kehityspäällikkö Sebastian von Alfthan (sebastian.von.alfthan(a)csc.fi, p. 040 588 8688).

Hakemukset jätetään nykyisin PRACEn uuden hakuportaalin kautta, joka otettiin käyttöön torstaina 1. huhtikuuta 2021.

Hakuaika päättyy tiistaina 27. huhtikuuta 2020 kello 11.00 Suomen aikaa (10.00 Keski-Euroopan aikaa).

Lisätietoja ja hakuohjeet »

 

Muut tutkijoille suunnatut avoinna olevat PRACE-haut

PRACE-ICEI haku #5 FENIX-tutkimusinrastruktuurin kautta käytettäviin skaalautuviin laskentaresursseihin, interaktiivisiin laskentaresursseihin, virtuaalikoneisiin tai tietojen varastointiin on auki 16. huhtikuuta 2021 asti. Lisätietoja: PRACE-ICEI Calls for Proposals – Call #5

PRACEn Preparatory Access -haku tyypin A ja B kaavoihin on avoinna toistaiseksi. Sen kautta tutkijat voivat hakea laskentaresursseja koodien optimointiin, skaalauttamiseen ja testaukseen. Preparatory Access-haun niin kutsuttu cut-off -päivä tyyppien C ja D kaavoihin on 1. kesäkuuta 2021, klo 12:00 Suomen aikaa (11:00 Keski-Euroopan aikaa). Sitä seuraava taas 1. syyskuuta 2021. Lisätietoja: Preparatory Access: Open Cut-Offs