Uutisia

null PRACEn haku suurteholaskentaan valmistaviin käyttöoikeuksiin on auki

PRACEn haku suurteholaskentaan valmistaviin käyttöoikeuksiin on auki

PRACEn (Partnership for Advanced Computing in Europe) kautta julkisten ja yksityisten tutkimuslaitosten tutkijat Euroopasta ja muualta maailmasta voivat hakea huipputason Tier-0 -suurteholaskentaresursseja keskitetyn vertaisarviointiprosessin kautta.

PRACEn haku valmistavaan käyttöoikeuteen (Preparatory Access) antaa käyttäjille loistavan tilaisuuden optimoida, skaalata ja testata koodeja Tier-0-järjestelmissä ennen suurteholaskentaresurssien hakemista PRACEn varsinaisen projektihaun kautta. Todennäköisesti seuraava PRACEn projektihaku suurteholaskentaresursseihin aukeaa syksyllä 2021. Tuotantoajot eivät ole sallittuja osana PRACE Preparatory Access -ohjelmaa. 

Tutkijat voivat hakea hankkeilleen valmistavaa käyttöoikeutta eri tarkoituksiin pohjautuviin ohjelmiin:

Tyypin A tarkoituksena on testata koodien skaalautuvuutta ja suorituskykyä PRACEn projektihakua varten. A-tyypin hankkeiden enimmäiskesto on 2 kuukautta. 

Tyypin B valmistavan käyttöoikeuden tavoitteena on koodin kehittäminen ja optimointi. Hakijat sisällyttävät yksityiskohtaiseen työsuunnitelmaan myös hankkeen toteuttamiseen käytettävissä olevat henkilöresurssit ja asiantuntemuksen. B-tyypin hankkeiden enimmäiskesto on 6 kuukautta. Lisäksi käyttäjät, jotka hakevat laskenta-aikaa Piz Daint -supertietokoneen kautta, pyydetään toimittamaan lisätietoja myös välitavoitteistaan.

Tyypin C ohjelmassa PRACEn asiantuntijat tukevat valittuja käyttäjiä sovitun mukaisesti koodien mukauttamisessa sisältäen niiden kehittämisen ja optimoinnin. Asiantuntijatukea on haettavissa enimmillään kuuden henkilökuukauden työtä vastaava määrä. Tyypin C hankkeiden enimmäiskesto on 6 kuukautta.

Tyypin D ohjelman kautta valitut käyttäjät voivat aloittaa koodin sovitus- ja optimointiprosessin Tier-1-järjestelmässä. PRACEn asiantuntijat auttavat järjestelmänvalintaprosessissa. Tier-1-laskentaresurssien lisäksi käyttäjät saavat hankkeidensa loppupuolella tyypin A mukaisesti käyttöönsä Tier-0-suurteholaskentaresursseja testatakseen skaalautuvuusparannuksia. Enimmillään asiantuntijatukea voi hakea kuutta henkilötyökuukautta vastaavan määrän. D-tyypin hankkeiden enimmäiskesto on 12 kuukautta.

Haku PRACEn suurteholaskentahakuihin valmistaviin käyttöoikeuksiin A- ja B-ohjelmien kautta on avoinna toistaiseksi, ja aloituspäivä on enimmillään 2 viikkoa hakemusten toimituksesta.
C- ja D-ohjelmien hakemukset arvioidaan ja hyväksytään neljännesvuosittain. Arviointirajat ovat maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäiset päivät kello 12.00 Suomen aikaa (11.00 CEST / CET). C- ja D-ohjelmien kautta valittujen hankkeiden aloituspäivä on enintään kaksi kuukautta kustakin arviointirajasta. 

Seuraavat valmistelevan käyttöoikeuden tyypin C ja D ehdotusten päättymispäivät ovat:

  • 1. kesäkuuta 2021 - 11.00 CEST
  • 1. syyskuuta 2021 - 11.00 CEST
  • 1. joulukuuta 2021 - 11.00 CET

Ennen Preparatory Access -hankkeiden päättymistä käyttäjien odotetaan toimittavan projekteistaan loppuraportit kutakin ohjelmaa vastaavan lomakepohjan mukaisesti. Lomakepohjat ovat saatavilla PRACE Preparatory Access -haun verkkosivulta.

CSC avustaa mielellään hakemusten teossa, erityisesti teknisissä kysymyksissä. Jos olet kiinnostunut hakemaan PRACE-laskentaresursseja, ota yhteyttä kehityspäällikkö Sebastian von Alfthan (sebastian.von.alfthan(a)csc.fi, p. 040 588 8688).