Puhdin www-käyttöliittymä on avattu betatestausta varten

Puhdin www-käyttöliittymä on avattu betatestausta varten

Puhdin helppokäyttöinen www-käyttöliittymä on nyt avoinna betatestausta varten osoitteessa https://www.puhti.csc.fi.  Uuden käyttöliittymän avulla uudet käyttäjät pääsevät helposti käyttämään Puhtia ja kokeneet käyttäjät saavat osan toiminnoista käyttöönsä nopeammin ja helpommin. Supertietokoneen resurssit ja laskentateho ovat yhä käytössä: kaikki toiminnot ajetaan Puhdissa, mutta ne ovat helpommin saavutettavissa www-selaimella.

Tämän käyttöliittymän avulla voidaan hallita tiedostoja, listata eräajotöitä, tarkistaa projektin tilan ja myönnetyn kiintiön käytön sekä käyttää useita ohjelmistoja. Alkuvaiheen ohjelmistovalikoimassa ovat:

  • Selaimessa toimiva SSH-istunto Puhdin login-noodeihin
  • Jupyter notebooks useissa Puhdin Python-ympäristöissä
  • Rstudio
  • Visual studio Code
  • Rclone web-käyttöliittymä datansiirtoon Altaan ja Puhdin välillä
  • Laskentasolmussa oleva Linux-työpöytä. Kaikki on katsottavissa verkkoselaimessa noVNC:n kautta

Yksityiskohtaisempaa tietoa Puhdin www-käyttöliittymästä löytyy palvelun käyttöohjeista osoitteessa https://docs.csc.fi/computing/webinterface ja CSC:n palveluiden (kuten Puhdin) asiakkaaksi hakemisesta löytyy lisätietoja get started -sivulta.

Palvelu on vielä betavaiheessa ja työskentelemme uusien ominaisuuksien lisäämiseksi ja palvelun parantamiseksi. Kerro meille, jos sinulla on parannusehdotuksia tai havaitset ongelmia. Linkki palautelomakkeeseen löytyy käyttöliittymän etusivulta "Päivän viesti" -kohdasta tai navigointipalkin "Ohje"-kuvakkeen alta.

Uusi web-käyttöliittymä on kehitetty EuroCC-hankkeen rahoituksella ja se perustuu avoimen lähdekoodin HPC-portaaliin Open OnDemandiin

Lisätietoja

Sebastian von Alfthan, kehityspäällikkö, CSC
sähköposti sebastian.von.alfthan@csc.fi
puhelin: +358 40 588 8688

Tämä projekti on saanut rahoitusta Euroopan suurteholaskennan yhteisyritykseltä (European High-Performance Computing Joint Undertaking) sopimusnumerolla 951732. Yhteisyritys saa tukea Euroopan unionin Horisontti 2020 tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmasta sekä seuraavilta mailta: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Englanti, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Montenegro, Norja, Portugali, Pohjois-Makedonia, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari, Viro.

EuroCC:n logo

EuroHPC JU:n logo

Euroopan unionin logo