Uutisia

null Rekisteröidy NeIC2022 -konferenssiin

Rekisteröidy NeIC2022 -konferenssiin

Oletko kiinnostunut avoimesta tieteestä ja sähköisestä infrastruktuurista Pohjoismaissa?
 
Joka toinen vuosi järjestettävä Nordic e-infrastructure Collaboration (NeIC) -konferenssi pidetään tänä vuonna Oslossa, Norjassa, 30.5.–1.6.2022. NeIC2022-konferenssin teemana on "Nordic Models for Open Science Collaboration - Pohjoismaiset mallit avoimen tieteen yhteistyölle" ja se kokoaa yhteen asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä. Konferenssi juhlistaa NeIC:n 10-vuotisjuhlaa ja tarjoaa tilaisuuden luoda yhteyksiä pitkästä aikaa paikan päällä. 


 
NeIC on Pohjoismaisen tutkimusneuvoston, NordForskin, alainen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on jo vuodesta 2012 asti ollut edistää pohjoismaista tutkimusyhteistyötä ja tutkimusinfrastruktuurien kehittämistä. NeIC:ä rahoittavat kansalliset tutkimusrahoittajat Pohjoismaissa ja Virossa, NordForsk sekä projekteihin osallistuvat partnerit. Kansallisena e-infrastruktuurin tarjoaja CSC on mukana useassa NeIC:n toiminnossa ja edustaa Suomea sen hallituksessa. NeIC:n tarjoamat palvelut ovat saatavilla myös suomalaisille tutkijoille. Palveluiden lisäksi NeIC tarjoaa tutkimusyhteistyötä, mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja kollegoilta oppimiseen sekä koulutusta Pohjoismaissa ja Virossa. 
 
Digitalisaatio ja vihreä siirtymä ovat EU:n tutkimus- ja innovaatiopoliittisen asialistan kärjessä. Samoja teemoja pitää sisällään Pohjoismaiden ministerineuvoston uusi visio Pohjoismaista maailman kestävimpänä ja integroiduimpana alueena vuoteen 2030 mennessä. Avoin tutkimus ja tiedon jakaminen ovat tärkeä osa työtä, jolla pyritään vahvistamaan Pohjoismaiden johtoasemaa eurooppalaisessa tutkimuksessa ja innovoinnissa. Tarjoamalla konferenssin ohjelmassa sekä päättäjiä että tutkijoita kiinnostavia esityksiä pyrimme tuomaan pohjoismaisen e-infrastruktuuriyhteistyön menestystarinoita poliittisen tason tietoisuuteen. 
 
Tutustu konferenssin ohjelmaan tapahtuman virallisilla sivuilla. Konferenssin ilmoittautuminen päättyy maanantaina 28. maaliskuuta.