Uutisia

null Sara Garavelli valittiin EOSC-yhdistyksen hallitukseen

Sara Garavelli valittiin EOSC-yhdistyksen hallitukseen

Sara Garavelli, EOSC-ohjelmajohtaja, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, valittiin EOSC-yhdistyksen hallitukseen yhdistyksen kolmannessa yleiskokouksessa, joka järjestettiin virtuaalisesti 10. joulukuuta 2021. Hallituskausi kestää kolme vuotta 2022–2024. 

Sara Garavelli, CSC

Hallituksen jäsenet valitaan vaaleilla EOSC-yhdistyksen jäsenien keskuudesta yleiskokouksessa. Saralla on yli kymmenen vuoden kokemus sidosryhmien osallistamisesta, vaikuttamisesta ja viestinnästä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä tutkimusinfrastruktuurien alueella. Hän toimii myös Suomen EOSC-foorumin koordinaattorina. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema kansallinen EOSC-rakenne, joka koordinoi EOSC:iin liittyvää toimintaa Suomessa. 

– Olen todella otettu, että minut valittiin EOSC-yhdistyksen hallitukseen ja haluan kiittää kaikkia jäseniä heidän tuestaan. EOSC on listattu tärkeimmäksi prioriteetiksi Euroopan neuvoston marraskuun 2021 päätelmissä liittyen eurooppalaisen tutkimusalueen, ERA:n, tulevaan hallintoon. Tämä on suuri saavutus EOSC:lle, ja seuraavat kolme vuotta ovat tärkeitä sen tavoitteiden toteuttamisessa. Odotan innolla, että voin tuoda oman panokseni ja asiantuntemukseni EOSC-yhdistyksen palvelukseen, Sara Garavelli sanoo.

EOSC-yhdistys edistää avointa tiedettä uuden tiedon luomisen nopeuttamiseksi, koulutuksen inspiraatioksi, innovaatioiden kannustimeksi sekä saavutettavuuden ja läpinäkyvyyden edistämiseksi. Hallitus vastaa yhdistyksen päämäärien saavuttamisesta ja ohjaa yhdistyksen toimintaa panemalla täytäntöön yleiskokouksissa tehdyt päätökset, ohjeistukset ja suositukset.

EOSC -yhdistyksessä on tällä hetkellä 161 jäsentä ja 73 tarkkailijajäsentä

Bob Jones (CERN) ja Wilhelm Widmark (Tukholman yliopisto) valittiin hallitukseen kolmevuotiselle jatkokaudelle 2022–2024. Katso hallituksen kokoonpano

Lue lisää EOSC -yhdistyksestä.