Uutisia

null Laskentaresursseja pk-yrityksille haettavana SHAPE-haussa

Laskentaresursseja pk-yrityksille haettavana SHAPE-haussa

Eurooppalaisilla pk-yrityksillä on mahdollisuus hakea liikeideoilleen suurteholaskentaresursseja 13. SHAPE-haussa (SME HPC Adoption Program in Europe) ja vahvistaa suurteholaskennan avulla kilpailukykyään.

PRACE -asiantuntijat (Partnership for Advanced Computing in Europe) auttavat haussa valittuja pk-yrityksiä suurteholaskentaan liittyvissä kysymyksissä, jotta yritys voi soveltaa suurteholaskentaa liiketoiminnassaan ja tuotekehityksessään. Lisäksi haku on loistava mahdollisuus valituille yrityksille kasvattaa sijoitetun pääoman tuottoa.

Hakuprosessi yrityskäyttäjälle:

1. Täytä PRACEn hakusivulta ladattava hakulomake
    a. Hakuohjeet 
2. Hakemukset arvioidaan erityisesti yrityksen liikeidean ja sen ympärille rakentuvan business casen sekä idean teknisen toteutettavuuden perusteella.
3. Haussa menestyneille yrityksille myönnetään suurteholaskentaresursseja PRACEn kautta. Kyseiset yritykset toimivat yhteistyössä PRACEn asiantuntijan. 
4. Yhteistyön tuloksena yritys yhdessä PRACEn asiantuntijan kanssa julkaisee lisäksi raportin projektin saavutuksista.


CSC avustaa mielellään hakemusten teossa, erityisesti teknisissä kysymyksissä. Jos olet kiinnostunut hakemaan PRACE-laskentaresursseja, ota yhteyttä Partnerships Manager Dan Still (Dan.Still(a)csc.fi, p. 050 381 9037).

Kolmastoista SHAPE-haku on auki tiistaihin 1. kesäkuuta 2021 klo 18.00 Suomen aikaa (17.00 CEST) asti.

Haun tiedot: SHAPE 13th Call
 
Muut yrityksille avoinna olevat PRACE haut:

PRACEn 23. projektihaussa eurooppalaiset tutkijat ja yritykset voivat hakea käyttöönsä suurteholaskentaresursseja Euroopan tehokkaimmilta supertietokoneilta. Yrityskäyttäjillä on tässä haussa mahdollisuus hakea vuoden mittaista käyttöoikeutta erillisen yrityskäyttöön varatun haun (Industry Track) kautta. Haussa priorisoidaan 10% resursseista yrityksille. 

Yrityskäyttäjät voivat hakea laskentaresursseja, mikäli yrityksen pääkonttori sijaitsee Euroopassa tai merkittävä osa yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta tapahtuu Euroopassa.

Haussa on mukana kuusi tier-0-tasoon kuuluvaa supertietokonetta viidestä eri maasta. Nämä Euroopan tehokkaimpiin lukeutuvat supertietokoneet tarjoavat sekä GPU (Graphics Processing Unit) -pohjaisia että CPU (Central Processing Unit) -pohjaisia resursseja, jotka tukevat erilaisia käyttötarkoituksia. Resursseja voi hakea joko yhdeksi vuodeksi (Single-year access) tai 24 tai 36 kuukaudeksi (Multi-year access). Haku mahdollistaa erittäin laajojen ja raskasta laskentaa vaativien projektien toteutuksen. Resurssien käyttöoikeuden saanut projektiryhmä voi käyttää erittäin suuria CPU-resursseja, ja etenkin GPU-resursseja, jotka ylittävät jopa CSC:n Puhti-supertietokoneen tekoälyn kapasiteetin.

Hakemukset jätetään PRACEn uuden hakuportaalin kautta, ja hakuaika päättyy tiistaina 27. huhtikuuta 2020 kello 11.00 Suomen aikaa (10.00 Keski-Euroopan aikaa).

Lisätietoja ja hakuohjeet yrityskäyttöön varatusta Industry Track-hausta PRACEn 23. projektihaussa.
 
Ajankohtaisimmat tiedot PRACEn avoimista hauista löytyy PRACEn sivuilta: HPC Access