Uutisia

null Laskentaresursseja pk-yrityksille haettavana SHAPE-haussa

Laskentaresursseja pk-yrityksille haettavana SHAPE-haussa

Eurooppalaisilla pk-yrityksillä on mahdollisuus hakea liikeideoilleen suurteholaskentaresursseja 14. SHAPE-haussa (SME HPC Adoption Program in Europe) ja vahvistaa suurteholaskennan avulla kilpailukykyään.

PRACE -asiantuntijat (Partnership for Advanced Computing in Europe) auttavat haussa valittuja pk-yrityksiä suurteholaskentaan liittyvissä kysymyksissä, jotta yritys voi soveltaa suurteholaskentaa liiketoiminnassaan ja tuotekehityksessään. Lisäksi haku on loistava mahdollisuus valituille yrityksille kasvattaa sijoitetun pääoman tuottoa.

Hakuprosessi yrityskäyttäjälle

  1. Täytä PRACEn hakusivulta ladattava hakulomake. Hakuohjeet
  2. Hakemukset arvioidaan erityisesti yrityksen liikeidean ja sen ympärille rakentuvan business casen sekä idean teknisen toteutettavuuden perusteella.
  3. Haussa menestyneille yrityksille myönnetään suurteholaskentaresursseja PRACEn kautta. Kyseiset yritykset toimivat yhteistyössä PRACEn asiantuntijan.
  4. Yhteistyön tuloksena yritys yhdessä PRACEn asiantuntijan kanssa julkaisee lisäksi raportin projektin saavutuksista.

CSC avustaa mielellään hakemusten teossa, erityisesti teknisissä kysymyksissä. Jos olet kiinnostunut hakemaan PRACE-laskentaresursseja, ota yhteyttä Partnerships Manager Dan Still (Dan.Still(a)csc.fi, p. 050 381 9037).

Neljästoista SHAPE-haku on auki maanantaihin 15. marraskuuta 2021 klo 18.00 Suomen aikaa (17.00 CEST) asti.

Haun tiedot: SHAPE 14th Call
 

Muut yrityksille avoinna olevat PRACE haut

PRACE laskentaresurssien 24. projektihaku

PRACE (the Partnership for Advanced Computing in Europe) on avannut 24. projektihaun, jonka kautta eurooppalaiset tutkijat ja yritykset voivat hakea käyttöönsä suurteholaskentaresursseja Euroopan tehokkaimmilta supertietokoneilta. Haku on auki 2. marraskuuta 2021 asti.

Yrityskäyttäjillä on tässä haussa mahdollisuus hakea vuoden mittaista käyttöoikeutta erillisen yrityskäyttöön varatun kiintiön (Industry Track) kautta. Haussa priorisoidaan 10% resursseista yrityksille. Yrityskäyttäjät voivat hakea laskentaresursseja, mikäli yrityksen pääkonttori sijaitsee Euroopassa tai merkittävä osa yrityksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta tapahtuu Euroopassa.

Haussa on mukana seitsemän tier-0-tasoon kuuluvaa supertietokonetta viidestä eri maasta. Nämä Euroopan tehokkaimpiin lukeutuvat supertietokoneet tarjoavat sekä GPU (Graphics Processing Unit) -pohjaisia että CPU (Central Processing Unit) -pohjaisia resursseja, jotka tukevat erilaisia käyttötarkoituksia. Tässä haussa voi hakea suuria laskentaresursseja, joilla voidaan toteuttaa tieteellisesti merkittäviä projekteja. Haussa voi hakea isoja CPU- ja GPU-resursseja, jotka ylittävät ne, joita voi hakea Mahdista ja Puhdista.

Hakuaika päättyy tiistaina 2. marraskuuta 2021 kello 11.00 Suomen aikaa (10.00 Keski-Euroopan aikaa).

Lisätietoja ja hakuohjeet »