Uutisia

null Päivitys käyttöehtoihin vuoden 2022 puolivälissä: Suljetun CSC-projektin sisältö poistetaan jatkossa CSC:n tutkimuksen ja opetuksen palveluista

Osana palveluidemme luotettavuuden ja tehokkuuden jatkuvaa kehittämistä olemme siirtymässä kohti yhteisiä tiedonsäilytysperiaatteita maksuttomien, akateemisten CSC Projektien ja CSC:n palveluympäristön tietojen elinkaaren hallinnassa.

CSC ottaa vuoden 2022 aikana käyttöön yhtenäisen käytännön poistaa projektin sisällöt (eli data, ohjelmistot palvelimet, järjestelmät tai prosessit) datanhallinnan ja laskennan palveluistamme akateemisten CSC projektien päättymisen jälkeen.

Tämä tiedonsäilytyksen linjaus sisällytetään osaksi CSC:n Tutkimuksen ja opetuksen palveluiden yleisiä käyttöehtoja.

Uusi käytäntö koskee seuraavia palveluita: Puhti, Mahti, Allas, cPouta, ePouta, Rahti, SD Connect, SD Desktop ja Fairdata IDA. Muutos tehdään vaiheittaisesti ja palvelukohtaisesti.

Muutos auttaa vastaamaan datanhallinnan vaatimuksiin tehokkuuden, tietoturvan ja tietosuojan (GDPR) suhteen.

Mikä muuttuu?

Akateemisen CSC-projektin sisältö poistetaan palveluista projektin sulkeutumisen jälkeen.

Fairdata IDA -palvelua käyttävissä projekteissa CSC konsultoi projektin vastuuhenkilöä tai IDA-säilytystilan myöntänyttä organisaatiota ennen sisällön poistamista, kuten aiemmin. 

Käyttäjät ovat ensisijaisesti vastuussa projektin sisältöjen siirrosta ja poistamisesta ennen projektin sulkeutumista. CSC myös tukee projektien päättymisvaiheen datanhallinnassa pyydettäessä.

Jatkamme tiedottamista käytäntöjen muutoksesta käyttäjillemme kevään 2022 aikana.

CSC Service Desk

puhelin +3589 457 2821
servicedesk@csc.fi

Lue myös blogimme aiheesta: Uudistus käytäntöihin: Sisällön säilytyksen linjaus CSC:n tutkimuksen ja opetuksen palveluissa