CSC:n hallituksen ja johtoryhmän jäsenten etuyhteystiedot 2019


CSC:n hallitus

MIRJAMI LAITINEN (s. 1948) HTM, verotusneuvos, CSC:n hallituksen puheenjohtaja 2015 alkaen.

Vuosina 2016–2017 Laitinen toimi valtakunnallisen valtion lupa- ja valvontaviraston valmisteluryhmän puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt vanhempana neuvonantajana Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa sekä pääjohtajana, ylijohtajana että erilaisissa johtajan ja ylitarkastajan tehtävissä Verohallinnossa

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Maakuntien ICT palvelukeskuksen Vimana Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Tullin neuvottelukunnan puheenjohtaja 2015–2019, Hallitusohjelman digitalisaatiotavoitteiden ja julkisen hallinnon ICT-kehittämisen seurantaryhmän (Digitalisaatio 2020, DigiNYT) jäsen maaliskuun 2019 loppuun asti.

ANTTI ASIKAINEN (s. 1965) Maatalous- ja metsätieteiden tohtori (MMT), CSC:n hallituksen jäsen 2019 alkaen.

Asikainen on Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt Luonnonvarakeskuksen metsäteknologian professorina, Joensuun yliopiston metsäteknologian vt. professorina, vanhempana tutkijana Joensuun yliopistossa ja VTT:llä sekä projektipäällikkönä Joensuun yliopistossa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

HEIKKI MANNILA (s. 1960) FT, CSC:n hallituksen jäsen vuodesta 2015.

Mannila on Suomen Akatemian pääjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt Aalto-yliopiston akateemisten asioiden vararehtorina ja akatemiaprofessorina sekä professorina Helsingin yliopistossa ja Helsingin teknillisessä korkeakoulussa. Lisäksi hän on työskennellyt teollisuuden tutkimustehtävissä USA:ssa, toiminut vierailevana professorina Wienin teknillisessä yliopistossa ja vierailevana tutkijana Max Planck -instituutissa Saarbrückenissa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

JUKKA MÖNKKÖNEN (s. 1959) FaT, CSC:n hallituksen jäsen v. 2019.

Mönkkönen on Itä-Suomen yliopiston rehtori. Aiemmin hän toimi saman yliopiston akateemisena rehtorina ja terveystieteiden tiedekunnan dekaanina sekä biofarmasian professorina. Lisäksi hän on työskennellyt Wisconsinin yliopistossa (USA) post-doc tutkijana ja Aberdeenin yliopistossa (UK) vierailevana tutkijana.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Sivistystyönantajien (Sivista ry) hallitus, Pohjois-Savon Osuuspankin hallintoneuvosto.

JOUKO PAASO (s. 1956) TkT, eMBA, CSC:n hallituksen jäsen vuodesta 2016.

Paaso on Oulun ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori. Aiemmin hän on työskennellyt Vaasan ammattikorkeakoulun rehtorina, Oulun yliopiston Raahen toimipisteen johtajana ja määräaikaisena professorina tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa sekä Pehr Brahe -ohjelmistolaboratorion johtajana. Lisäksi hän on työskennellyt vierailevana tutkijana Fraunhofer-instituutissa Saksassa, tietotekniikan yliopettajana Raahen tietokonealan oppilaitoksessa, tutkijana Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä sekä ohjelmistosuunnittelijana LM Ericssonilla.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n hallituksen jäsen, Oulun innovaatioallianssin strategisen johtoryhmän jäsen, Nordean neuvottelukunnan jäsen.

VEERA SYLVIUS (s. 1974) MSc, MBA, CSC:n hallituksen jäsen vuodesta 2018. Sylvius on toiminut Space Systems Finlandin toimitusjohtajana vuodesta 2010. Lisäksi Sylvius on työskennellyt asiantuntijatehtävissä Ericssonilla, Sun Microsystemsilla sekä Ilmatieteen laitoksella.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Space Systems Finlandin hallituksessa vuodesta 2011, PIA Ry:n hallituksessa vuodesta 2017.

LEENA VILJO (s. 1969) varatuomari, MBA, CSC:n hallituksen jäsen vuodesta 2019.

Viljo vastaa uusasiakasmyynnistä Workdayssa. Viljo on aloittanut ohjelmisto- ja palvelualan uransa yritysjuristina ja siirtynyt myynnin ja kumppanuuksien johtamisen kautta yleisjohdon tehtäviin. Työkokemus on sekä listatuissa yrityksissä että startupeissa, Suomessa ja maailmalla (Oracle, Forte Netservices, Cordys, IBM, Tieto, Merivaara). Perustajana AarniConin hallituksessa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Perustajana AarniConin hallituksessa.


CSC:n johtoryhmä

KIMMO KOSKI (s. 1964) TkT, CSC:n toimitusjohtaja vuodesta 2004.

Koski työskenteli aiemmin päällikkö- ja johtotehtävissä Nokialla sekä päällikön ja asiantuntijan tehtävissä CSC:llä. Lisäksi hän on työskennellyt Euroopan hiukkastutkimuskeskus CERNissä Sveitsissä.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: EUDAT Collaborative data infrastructure neuvoston puheenjohtaja.

TIINA KUPILA-RANTALA (s. 1963) FT, MBA, CSC:n varatoimitusjohtaja vuodesta 2011.

Kupila-Rantala on työskennellyt CSC:llä vuodesta 1996 alkaen. Vuonna 2001 hän toimi Nokia Networksilla projektipäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingin yliopiston fysiikan laitoksella tutkimusassistenttina ja Nokia Telecommunicationsilla ohjelmistosuunnittelijana.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

MINNA LAPPALAINEN (s. 1967) KTM, johtaja, markkinointi ja viestintä, CSC:n palveluksessa 2014 alkaen.

Lappalainen on työskennellyt aiemmin markkinoinnin päällikkö- ja johtotehtävissä Taaleritehtaalla, Vattenfallilla, PlusTV:llä ja A-lehdillä. Lisäksi hän on työskennellyt päällikön ja asiantuntijan tehtävissä Sanoma Magazinesilla ja TietoEnatorilla.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

KLAUS LINDBERG (s. 1958) DI, johtaja, palvelut, CSC:n palveluksesta vuodesta 1989.

Aiemmin Lindberg on toiminut CSC:ssä useissa erilaisissa johtajatehtävissä. Lisäksi hän on työskennellyt assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

TOMASZ MALKIEWICZ (s. 1980) FT, vanhempi sovellusasiantuntija, henkilöstön hallintoedustaja.CSC:n palveluksessa projektipäällikkö- ja asiantuntijatehtävissä vuodesta 2011.

Aiemmin Malkiewicz on työskennellyt tutkijana LPSC Grenoblessa Ranskassa sekä Jyväskylän yliopistossa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

TERO OLAVI TUONONEN (s. 1971) FM (Tietojenkäsittelytiede), Hallintojohtaja (Chief Administrative Officer), CSC:n palveluksesta vuodesta 2006 alkaen.

Tuononen on  aiemmin työskennellyt Nokialla 1996–2006, CSC:n 2006 -kehityspäällikkönä, tietohallintopäällikkönä ja johtajana (ICTP).

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

PEKKA UUSITALO (s. 1964) DI, johtaja, kumppanuudet, CSC:n palveluksessa 2015 alkaen.

Uusitalo on työskennellyt aiemmin päällikkö- ja johtotehtävissä Juniper Networksilla, Cisco Systemsilla sekä Hewlett-Packardilla.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

HETAMARI WOODS (s. 1967) KTM (Kasvatustieteiden Maisteri), johtaja, henkilöstöhallinto, CSC:n palveluksessa 2018 alkaen.

Woods on työskennellyt aiemmin henkilöstöhallinnon päällikkö- ja johtotehtävissä Valmetilla, Nokialla sekä Amer Sportsissa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: -

PER ÖSTER (s. 1959) FT, johtaja, Business Insights and Growth, CSC:n palveluksessa vuodesta 2007.

Öster on työskennellyt aiemmin päällikkö- ja johtotehtävissä KTH Royal Institute of Technologyssa Tukholmassa, konsultti- ja asiantuntijatehtävissä Volvo Data AB:lla sekä tutkijana Chalmers University of Technologyssa ja Göteborgin yliopistossa.

Keskeisimmät samanaikaiset luottamustehtävät: Tutkimusinfrastruktuurien neuvoston neuvoa-antavan ryhmän jäsen, huipputeknologian laboratoriot (fysiikka, kemia, materiaalitiede, tekniikka ja biotieteet) Ruotsin tutkimusneuvostossa (Vetenskapsrådet); varapuheenjohtaja.

Takaisin ylös Siirry yhteiskuntavastuun sivulle