Datakeskus

CSC:n Kajaanin datakeskus sijaitsee teollisuuskeskittymässä Renforsin rannassa. Alue on aikanaan rakennettu raskaan teollisuuden käyttöön, ja sopii erinomaisesti myös datakeskusekosysteemien luomiseen. Sähköverkko on erittäin toimintavarma ja kustannustehokas. Tämän ansiosta Kajaanin datakeskus on hyvin mukautettavissa suuria laitteistoasennuksia ja -laajennuksia tai muita potentiaalisia infrastruktuureja varten. Myös datakeskuksen luotettavat ja nopeat tietoliikenneverkot on suunniteltu suurteholaskentaa varten. Lisäksi Kajaaniin on mm. Kajaanin ammattikorkeakoulun myötä keskittynyt data-analytiikan osaamista ja lukuisia ICT-alan yrityksiä.


CSC:n datakeskuksessa Kajaanissa sijaitsee Suomen kansallinen datanhallinta- ja laskentaympäristö ja sinne tullaan sijoittamaan myös EuroHPC-hankkeen LUMI, maailman tehokkaimpiin kuuluva supertietokone tutkimuskäyttöön. Kajaanin datakeskuksen lisäksi CSC:llä on konesali Espoossa ja ja konesaleillamme on kansainvälinen ISO/IEC 27001 -sertifiointi. 

Luotettavuus

CSC:n Kajaanin datakeskuksen luotettavuus on erittäin hyvä. Sähkö- ja tietoliikenneyhteyksiä on useita ja viansieto on erinoiminen. Vakaiden yhteyksien ja useiden uusiutuvan energian lähteiden ansioista sähkökatkon mahdollisuus on hyvin pieni. Yhtenä esimerkkinä luotettavuudestamme on CSC:lle myönnetty ISO 27001 sertifikaatti yhtenä ensimmäisistä datakeskuksista Suomessa.

Skaalautuvuus

CSC:n datakeskus soveltuu erinomaisesti modulaariselle laajentumiselle. Olemassaoleva kiinteistön infrastruktuuri on rakennettu raskaan teollisuuden tarpeisiin ja sitä voi skaalata tiettyihin asiakastarpeisiin.

Yhteydet

Kajaani on Pohjoismaiden ainoa superkonekeskus, joka tukee saumatonta MD-VPN intergraatiota joustaviin kansainvälisiin yhteyksiin.

Vahva alueellinen ekosysteemi

Kajaanin alueesta on tulossa Arktinen datan solmupiste kasvavan datakeskusekosysteemin ansiosta. Yksi Kajaanin mahdollisuuksistaon datakeskusteollisuus, johon kytkeytyy useita ITC-yrityksiä. Lisäksi paikalliset viranomaiset, korkeakoulut, rahoittajat ja yritykset ovat hyvin mukana ekosysteemissä. Suunniteltu arktinen datakaapeli tuo vielä enemmän lisäarvoa tälle kehitykselle.

Tervetuloa vierailulle CSC:n datakeskukseen