News

Back

CSC ja MPASSid mukana opetustoimen kehitystapahtumassa Tulevaisuuden koulu

Tiistaina ja keskiviikkona 13.–14.11. Helsingissä pidettävä Tulevaisuuden koulu 2018 -tapahtuma kokoaa noin 100 sivistyspäättäjää ja -vaikuttajaa yhteen pohtimaan opetustoimen tulevaisuutta.

Tapahtumassa keskustellaan siitä, mihin hallitus aikoo panostaa tulevaisuuden koulutuksessa. Lisäksi käsittelyssä ovat toimintakulttuurin johtaminen sekä uudet teknologiat, kuten tekoäly, virtuaalitodellisuus ja robotiikka ja se, kuinka ne muokkaavat koulumaailmaa. Esillä ovat myös digitaalisen toimintakulttuurin johtaminen sekä arviointikulttuurin kehittäminen. 

CSC osallistuu tapahtumaan kumppanina. CSC:n ständillä on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön MPASSid-ratkaisu, jonka palveluoperaattorina CSC toimii. MPASSid-kertakirjautumisratkaisun avulla loppukäyttäjät eli peruskoulujen ja lukioiden opettajat ja oppilaat voivat kirjautua opetuksen palveluihin tutulla, valitsemallaan tunnuksella.

Tapahtumalla on merkittävää arvoa CSC:lle, joka tuottaa palveluita korkeakoulujen lisäksi perus- ja toiselle asteelle. CSC haluaa osallistua aktiivisesti keskusteluun sekä vaikuttaa opetussektoria koskeviin yhteiskunnallisiin päätöksiin.

MPASSid-palvelun projektipäällikkö Manne Miettisen mukaan CSC:n mukanaolo on tervetullutta.

– Tapahtuma antaa oivallisen mahdollisuuden verkostoitua niiden opetusalan toimijoiden kanssa, joita emme vielä tunne. Tuotamme ratkaisuja, joilla on vaikutusta suomalaisen koulun tulevaisuuteen, digitalisoituvan opetuksen ja oppimisen arkeen. MPASSid on yksi sellainen ratkaisu.
 

Lisätietoja:

Manne Miettinen
projektipäällikkö, CSC