hallitusohjelmatavoitteet jatkuva oppiminen

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet: tehdään Suomesta modernin oppimisen edelläkävijä

CSC haluaa antaa oman evästyksensä seuraavan hallitusohjelman valmisteluun. CSC:n hallitusohjelmatavoitteista käsitellään tällä viikolla jatkuvaa oppimista.

Osaaminen on Suomen kilpailukyvyn kulmakivi. Meidän on varmistettava oppimisen, opetuksen ja osaamisen jatkuva uudistuminen, jotta pystymme vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin.

– Hallituksen on jatkettava jatkuvan oppimisen edellytysten vahvistamista. Jatkuvalle oppimiselle on luotava digitaalinen ekosysteemi, joka hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet oppijan ja yhteiskunnan hyödyksi. Vain varmistamalla koulutusjärjestelmämme uudistumiskyvyn voimme vastata muutokseen ja ennakoida tulevaisuuden osaamistarpeita, sanoo koulutuksen ja opetuksen palveluiden johtaja Stina Westman CSC:ltä.

Katso Westmanin evästykset jatkuvaan oppimiseen liittyen kokonaisuudessaan oheiselta videolta:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

 

Tehtävät tulevalle hallitukselle:

  • Hallituksen on osaltaan huolehdittava edellytykset kuntoon sille, että jokaisella suomalaisella on käytössään joustavia keinoja päivittää omaa osaamistaan elämänsä ja työuransa aikana. Jatkuvan oppimisen reformin toteutus on varmistettava nivomalla yhteen oppijoiden, koulutusjärjestelmän ja elinkeinoelämän kehittämistarpeet.
     
  • Suomelle on luotava selkeät tietopolitiikan linjaukset jatkuvaan oppimiseen tarvittavan tiedon avoimuuden, saatavuuden ja yhteentoimivuuden takaamiseksi. Edellytykset omadatamallin käyttämiselle jatkuvan oppimisen pohjana on varmistettava.
     
  • Digitalisaatio ja tekoäly on valjastettava jatkuvan oppimisen edistämiseksi – se edellyttää riittävää rahoitusta oppimisen analytiikkaan sekä sen tarvitsemien alustojen ja menetelmien kehittämiseen.

Tutustu CSC:n hallitusohjelmatavoitteisiin tarkemmin:
www.csc.fi/web/vaalit2019
Twitter: #digisuomensuunta

Lue myös:

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet: Suomi tekoälyn edelläkävijäksi

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet: investointeja TKI-toimintaan ja tutkimusympäristöihin

 

Julkaistu alunperin 25.03.2019.

Lisää tästä aiheesta » Siirry sisältöihin ja uutisiin »

Anni Jakobsson