Case Trafotek, SEMTEC-projekti: CSC mukana kehittämässä mallinnustyökaluja teollisuuden tarpeisiin

Trafotek Oy on ollut CSC:n, VTT:n, kolmen yliopiston ja kuuden muun sähkömekaanisen teollisuusyrityksen ohella mukana Sähkömekaanisten ongelmien simulaatiotyökalujen kehitysprojektissa SEMTEC kehittämässä simulaatiotyökaluja. Projekti toteutettiin läheisessä yhteistyössä tutkimuslaitosten ja yritysten välillä.

Lue lisää »

Case Disior: Tukea ohjelmistokoodin optimointiin CSC:ltä

Suomalainen ohjelmistoyritys Disior Oy kehittää laskentaohjelmistoa luunmurtumien hoidon työkaluksi. Disiorille myönnettiin eurooppalaisen suurteholaskentainfrastruktuuri PRACEn (the Partnership for Advanced Computing in Europe) resursseja SHAPE-haussa (SME HPC Adoption Programme for Europe) syksyllä 2017.

Lue lisää »

Case VRK / Valtiokonttori: CSC mukana digitalisoimassa julkishallinnon palveluja

Julkishallinnon digitalisaatio on yhteiskuntamme tärkeimpiä kehityskohteita. Yhä useampia palveluja digitalisoidaan ja tietoja siirretään eri muodoissa luontevasti eri toimijoiden kesken. Julkishallinnossa pyritään hyödyntämään entistä laajemmin CSC:n osaamista, jota on jo aiemmin käytetty tutkimuksen, opetuksen sekä kulttuurin palveluissa.

Lue lisää »

Genomidatan hallinnasta ja analysoinnista hyötyä tautien tutkimuksessa

Tutkimuskäyttöön soveltuvaa dataa suomalaisten geeniperimästä on olemassa eri tietokannoissa ja datavarastoissa ympäri maailmaa. Suomen kansallinen tavoite on tallentaa suomalaisista tuotettu data Suomeen, jolloin analyytikot voivat yhdistää datan muihin terveystietoihin.

Lue lisää »

EMREX sujuvoittaa opiskelijan liikkuvuutta korkeakoulujen välillä

Vaihto-opiskelussa opintosuoritusten rekisteröiminen vaatii tietojen siirtoa ja tällä hetkellä työ tehdään manuaalisesti. Tämä on hallinnollisesti raskasta ja vaarantaa opiskelujen hyväksiluvun ja aiemman oppimisen tunnistamisen. EMREX – opintosuoritusten sähköisen siirron ratkaisu poistaa turhan paperien käsittelyn ja nopeuttaa opintosuoritusten hyväksiluvun prosessia.

Lue lisää »

Case KAMK: CSC:n pilvilaskenta apuna pelikehityksessä

Kajaanin ammattikorkeakoulussa tehdään opinnäytetyötä aiheesta GPU-laskennan hyödyntäminen fotogrammetria-pohjaisessa 3D-mallinnuksessa. Fotogrammetrialla tarkoitetaan 3D-mallien luomista digitaalisista valokuvista ja videokuvasta.

Lue lisää »

Case WB-Sails & Deltamarin: Laivojen suunnittelua suurteho- ja virtauslaskentaa hyödyntämällä

Laivanrakennusala hyödyntää ennakkoluulottomasti suurteho- ja virtauslaskentaa sekä visualisoi dataa tuotantosuunnittelun tueksi.

Lue lisää »

Case Jyväskylän yliopisto: Kultananopartikkeleiden tutkimusta PRACE-laskentaresurssien avulla

Professori Hannu Häkkisen tutkimusryhmä tutkii kulta- ja hopeananopartikkelien rakennetta ja ominaisuuksia sekä niiden kemiallisia hyödyntämismahdollisuuksia. Tutkimuksesta on apua mm. rokotteiden kehityksessä.

Lue lisää »

Case Laurea: Tietoturvallinen alustaratkaisu organisaatioiden väliseen yhteistyöhön

CSC:n kehittämä Eduuni-alustaratkaisu mahdollistaa oman, olemassa olevan käyttäjänimen ja salasanan käytön organisaatioiden välistä yhteistyötä varten. Tiedot pysyvät turvassa CSC:n datakeskuksessa Suomessa.

Lue lisää »

Case Aalto-yliopisto: CSC:n palvelut fuusioenergiatutkimuksen ytimessä

Professori Taina Kurki-Suonion tutkimusryhmä Aalto-yliopistossa on hyödyntänyt fuusiotutkimuksessaan CSC:n laskentakapasiteettia, visualisointipalveluja sekä Elmer-ohjelmistoa.

Lue lisää »

Case University of Helsinki: PRACE resources in near-earth space simulation

PRACE resources have been crucial for Minna Palmroth's research group in the near-earth space simulation with the Vlasiator space weather code.

Lue lisää »

Case University of Helsinki: Cloud computing enhancing the research of cancer

Lauri Aaltonen, Academic Professor, University of Helsinki is analysing genomes with his team to understand the causes of cancer.

Lue lisää »

Case Kansalliskirjasto: Yhteistyönä kansallisen kulttuuriperinnön säilytystä jälkipolville

Tiedon pitkäaikaissäilytyksellä varmistetaan kulttuuriperintöaineistojen säilyminen, tiedon siirtyminen tuleville sukupolville ja ymmärrettävyyden säilyminen.

Lue lisää »

Vipunen tarjoaa tilastotietoa suomalaisesta koulutuksesta

Koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden tiedolla johtamisen sekä toiminnan ohjauksen ja suunnittelun tueksi tarvitaan monipuolista tilastotietoa. Laadukas kuva Suomen koulutus- ja tutkimusjärjestelmästä on tärkeä myös tutkimukselle.

Lue lisää »

Oili - Korkeakoulun opiskelijaksi ja lukukaudelle ilmoittautumiset yhdellä palvelulla

Opiskelupaikan vastaanottaminen sekä ilmoittautuminen lukukaudelle helpottuvat, kun ilmoittautumisen voi tehdä yhdessä ja samassa verkkopalvelussa, joka on integroitavissa valtakunnalliseen Opintopolku.fi -palveluun.

Lue lisää »

PRACE – Euroopan tehokkaimpia suurteholaskentaresursseja ja kansainvälistä yhteistyötä

Suomalaisilla tutkijoilla on mahdollisuus hakea korkeimman suoritustason kansainvälisiä suurteholaskennan ja datanhallinnan resursseja ja palveluita PRACE:ltä (Partnership for Advanced Computing in Europe).

Lue lisää »

Case KAVI: CSC tukee suomalaista radio- ja TV-kulttuuriperimän säilytystä

KAVIn tehtävänä on tallettaa elokuvia sekä radio- ja televisio-ohjelmia jälkipolville. CSC ylläpitää KAVIn digitoitujen elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien nauha-arkistoa sekä vastaa ohjelmien suoratoistopalvelusta.

Lue lisää »

Tutkimusaineistojen haku helpottuu ETSIN-palvelun avulla

Tutkimusympäristön muuttuessa myös tutkimuksen hallinta muuttuu. Tutkimusaineistoja tulee voida julkaista sekä kuvata ja tutkimuksiin pitää voida viitata. Tutkimustietoa tulisi löytyä helposti ja monipuolisesti tutkimusalasta riippumatta.

Lue lisää »