Tekoälyn eettisiä haasteita

Vipuvoimaa tekoälystä
Tekoälyllä on suuri potentiaali ongelmanratkaisussa ja asioiden tekemisessä tehokkaammin. Samalla se tarjoaa tutkijoille ja yrityksille mahdollisuuden innovoida ja kaupallistaa kehittämiään sovelluksia.
Read More »
Suomesta tekoälyn edelläkävijä
Suomella on hyvät lähtökohdat toimia tekoälyn kehityksen edelläkävijänä. Avainasemassa on osaamisen kehittäminen ja jatkuva oppiminen. Lisäksi tarvitaan tukea tutkimukselle sekä tutkimusinfrastruktuureille ja lainsäädännön on oltava mahdollistavaa.
Read More »
Tekoälyn eettisiä haasteita
Tekoäly on parhaimmillaan loistava teknologia, mutta samalla sen käyttö nostaa pinnalle eettisiä kysymyksiä esimerkiksi vastuista, datan laadusta, algoritmeista ja yksityisyydensuojasta. Tekoälyn käytön lisääntyessä on hyvä olla tietoinen myös sen haasteista.
Read More »Tackling coronavirus with scientific databases
Coronavirus can be overcome through international cooperation and sharing of data, and electronic research infrastructures can help with this. They include hardware, information networks, databases and services that together make up a network of global information exchange. Finland is a member of these infrastructures and the benefits are undeniable.
Read More »Digital policy in the EU – what lies ahead?
The EU’s digital policy has been a hot topic lately. Last week the European Commission published three significant strategies concerning digitalization, artificial intelligence and data.
Read More »Matkalla kohti tekoälyä
Tekoäly on puheenaihe, joka ei tällä hetkellä esittelyä kaipaa. Niinpä tekoälystä kirjoitetaan nykyään paljon, kaikkialla ja kaikenlaista. Tekoälyn määrittely on vaikeaa alan tutkijoillekin, joten ymmärrettävästi moni tavallinen keskustelija ei tunnu ihan kauhean hyvin tietävän mistä puhuu, kun puhuu tekoälystä.
Read More »Missä olet, Sirkku Sokeritoppa?
Kieltämättä 2000-luvun internet-yritysten perustajat näyttävät päässeen käsiksi samanlaisiin rikkauksiin kuin öljykenttien omistajat 1800-luvun lopulla. Facebookin kassaan kilisee 200 000 dollaria minuutissa, ja sen voittoprosentti on 50. Millä edellytyksillä Suomeen voisi syntyä tällaisia rahasampoja? Missä ovat Sirkut, Sakarit ja Danit, jotka näitä sampoja kehittävät Suomessa?
Read More »