CSC's trainings and events have moved

Find our upcoming trainings and events at www.csc.fi.

This site is an archive version and is no longer updated.
 

Go to CSC Customer trainings and Events

kaytannon-lakitietoutta-tietojarjestelmien-paakayttajille

Käytännön lakitietoutta tietojärjestelmien pääkäyttäjille
Date: 26.11.2015 8:30 - 26.11.2015 16:00
Location details: CSC, koulutustilat. Keilaranta 14, Espoo. Parhaiten paikalle pääsee käyttämällä julkisia kulkuneuvoja; tarkempia ohjeita.
Language: finnish-language
lecturers: Pekka Kiviniemi Kalliolaw Asianajotoimisto Oy
Price: 220 EUR+ALV (24%) Funetin jäsenorganisaatioille, 440 EUR+ALV (24%) muille
Hinta sisältää kurssimateriaalit, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit.
registration-closed
Kurssille mahtuu 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 hlöä.

Jos ilmoittautuminen peruutetaan vähintään viisi (5) työpäivää ennen kurssin alkamista osoitteeseen event-support@csc.fi, kurssimaksua ei veloiteta.

Additional Information
Osallistujia pyydetään miettimään ennakkoon kysymyksiä tai työssään kohtaamiaan ongelmatilanteita, joita pohditaan kurssilla.

Käytännön asiat: event-support@csc.fi
Sisältö, esim. kysymykset, toiveet: funyht@csc.fi

Ensinnäkin käsitellään henkilötietojen oikeaa käsittelytapaa. Tämä tarkoittaa muun muassa tiedostojen, lokitiedostojen ja tietoliikenteessä muina sisältöinä olevien ihmisiä koskevien tietojen oikean käsittelyn varmistamista. Esimerkiksi lainsäädäntö edellyttää henkilötietojen lopullista tuhoamista tietyissä tilanteissa. Lainsäädäntö edellyttää myös, että henkilötietoja voi käsitellä vain, jos laissa tyhjentävällä luettelolla mainittu peruste on olemassa.

Henkilötiedoista käsitellään myös arkaluonteisia henkilötietoja, kuten vakaumuksia tai poliittisia kantoja kuvaavia tietoja.

Tärkeä osa koulutusta on myös paikkatietojen oikea hyödyntäminen. Laki asettaa tiukat rajat sille, miten paikkatietoja voidaan hyödyntää.

Yksi olennaisimpia seikkoja koulutuksessa on sen käsitteleminen, miten IP-paketteja voidaan käsitellä. Tällä tarkoitetaan sitä, miten viestiliikenteen tietoja voidaan käsitellä. Lainsäädäntö asettaa tiukat rajat sille, millä edellytyksillä millainenkin toimija (esimerkiksi some-tilin käyttäjä tai ylläpitäjä) voi käsitellä tietoliikenteen tietoja.

Lopuksi koulutuksessa käsitellään tietoturvavaatimuksia, joita lainsäädäntö asettaa. Vaatimukset ovat osin hyvin yksityiskohtaisiakin.

Program

8:30                  Aamukahvi / ilmoittautuminen

9:00                  Koulutus alkaa

10.30 - 10.37    Tauko (tarvittaessa)

11:45 - 12:30    Lounas

14:00 - 14.15    Iltapäiväkahvi

16:00                Koulutus päättyy