CSC osallistuu Heurekan tekoälyn tapahtumiin

CSC osallistuu Heurekan tekoälyn tapahtumiin

CSC osallistuu tiedekeskus Heurekan uuteen päänäyttelyyn ”Tekoäly – Me, myself and AI” ja sen oheistapahtumiin. Näyttely käsittelee tekoälyn kehittämisen perusteita, ihmisen ja tekoälyn ohjaamien robottien vuorovaikutusta sekä tekoälyn kehityksen yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

CSC on mukana päänäyttelyssä LUMI-supertietokone-esittelyllä ja näyttelyn oheistapahtumissa: 22.9. opettajaillassa sekä 24.9. perhetapahtumassa.  


Tekoälyteemaisessa opettajaillassa 22.9. klo 16-20 kuullaan alkuun näyttelyssä mukana olevien yritysten puheenvuoroja sekä CSC:n asiantuntijoiden esityksiä ja demoja sekä tarjotaan valmista materiaalia opetuskäyttöön. CSC:n asiantuntijoista Aino Ropponen avaa lyhyessä luennossaan tekoälyn monia ilmenemismuotoja ja Markus Koskela ja Mats Sjöberg esittelevät asentomallinnusdemossaan miten tietokone opetetaan tunnistamaan ihmisen asentoja opetusdatan ja Teachable Machine -palvelun avulla.

Lisätietoja Heurekan opettajanillasta.

Koko perheelle suunnattu tapahtuma Älyä kone pidetään 24.9 klo 10:00–18:00. Tapahtumassa esitellään tekoälyä ja sen mahdollisuuksia. Tapahtumassa harjoitellaan koodausta, ohjelmointia ja opitaan tekoälyn käyttöä. CSC:n esittelypisteellä on monenlaista ohjelmaa perheen pienimmille ja vähän isommillekin. Etsimme yhdessä missä tekoäly oikein luuraa, piirrämme, teemme sanasokkeloita, tietovisoja ja palapelejä sekä koetamme opettaa yhdessä tekoälyä tunnistamaan asentoja ja saamaan se solmuun. PRACE – Shooting stars -mobiilipelin avulla voimme tutustua supertietokoneilla tehtävään avaruustutkimukseen.

Lisätietoja Älyä kone -tapahtumasta.

Molemmat tilaisuudet järjestetään tiedekeskus Heurekan tiloissa. Tervetuloa tutustumaan ja nähdään Heurekassa!

Tutustu Tekoäly – Me, myself and AI -näyttelyyn