Uutisia

null Findatan luvittamaa aineistoa voi nyt käsitellä SD Desktop -palvelussa

Findatan luvittamaa aineistoa voi nyt käsitellä SD Desktop -palvelussa

Päivitys 1.7.2022: Uutista on päivitetty poistamalla siitä maininnat SD Desktop Limited Edition -palvelusta tai SD Desktop LE -palvelusta. Haettaessa Findatasta tietolupaa, palvelusta tulee käyttää nimeä SD Desktop.

CSC julkaisi hiljattain arkaluontoisten tutkimusaineistojen käsittelyyn soveltuvat varmennetun tietoturvan Sensitive Data (SD) -palvelut. Nyt päivitämme palveluperhettä SD Desktop -palvelun rajoitetulla versiolla, joka on räätälöity kansallisen tietolupaviranomaisen Findatan luvittamien aineistojen tutkimuksen toisiokäytön tarpeisiin. Rajoitettu SD Desktop on auditoitu Findatan tietoturvallisia käyttöympäristöjä koskevan määräyksen perusteella, ja se on hyväksytty Valviran ylläpitämään toisiokäyttöympäristöjen Toini-rekisteriin.

SD Desktopin -palvelun saa käyttöönsä Findatan luvittamille aineistoille ottamalla yhteyttä CSC:n asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@csc.fi. Findatan luvittamien aineistojen siirtämisessä SD Desktopiin ei voi toistaiseksi hyödyntää palvelua eikä analyysiympäristöä voi räätälöidä viemällä sinne omia ohjelmistoja ja lähdekoodia. SD Desktop on osa opetus- ja kulttuuriministeriön suomalaiselle tiedeyhteisölle maksuttomasti CSC:n kautta tarjoamaa palveluvalikoimaa. 

Findata luvittaa 1.5.2022 jälkeen niin sanotun toisiolain (Laki sosiaali- ja terveystietojen toissijaisesta käytöstä 26.4.2019/552) piirissä olevia aineistoja vain sellaisiin käyttöympäristöihin, jotka ovat auditoinnin perusteella todettu hyväksyttävästi täyttävän Findatan vaatimukset.

Tiedustelut:

Heidi Laine, asiakasratkaisupäällikkö, heidi.laine(at)csc.fi

Ilkka Lappalainen, kehityspäällikkö, ilkka.lappalainen(at)csc.fi