Takaisin

Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmä

Vain yksi tunnus ja salasana riittää. Haka-käyttäjätunnistuksen avulla pääset käyttämään lukuisia palveluja helposti ja turvallisesti.

Haka on Suomen käytetyin korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten käyttäjätunnistusjärjestelmä, jolla on noin 290 000 loppukäyttäjää. Haka-käyttäjätunnistus on myös väylä yli 277 palveluun. Hakan palveluihin kirjaudutaan yli 30 miljoonaa kertaa vuodessa.

Haka perustuu luottamusverkostoon. Verkoston jäsenet - tutkijat, opiskelijat ja muu henkilöstö - voivat käyttää kotiorganisaationsa käyttäjätunnuksia kirjautuessaan moniin eri palveluihin. Myös käyttäjien henkilötiedot siirtyvät turvallisesti palveluihin kirjauduttaessa. Haka on yhteensopiva lukuisten korkeakoulujen luottamusverkostojen kanssa ympäri maailman, joten käytettävissäsi ovat myös palvelut Suomen ulkopuolella.

Kotiorganisaation tietohallinto vastaa käyttäjiensä käyttäjätiedoista ja henkilöllisyyden todentamisesta. Hakassa olevien palvelujen käyttäjätiedot saadaan suoraan käyttäjän kotiorganisaatiosta.

Hakassa yksityisyytesi on suojattu, ja tietoturvallisuus kunnossa.

Lisätietoa  Haka-wikissä.

Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmä