Yritysreferenssit

Ramboll Finland

Käyttöalue: simulointi, paloturvallisuus

Ramboll Finland on monialainen suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka tarjoaa myös rakennusten paloturvallisuuden suunnittelua. Yhtiö auttaa asiakkaitaan varmistamaan, että kiinteistöt ovat turvallisia niin käyttäjille, omaisuudelle kuin pelastuslaitoksen henkilöstölle tulipalon sattuessa.

Ramboll Finlandin paloturvallisuusasiantuntija Marko Hämäläisellä oli käsissä aikakriitinen rakennusprojekti, joka ei sopinut rakennuksen käyttötarkoituksen takia suoraan paloturvallisuusasetuksen määräysten asettamiin raameihin. Siksi suunnittelussa oli tarve käyttää oletettuun palonkehitykseen perustuvia edistyneitä laskentamenetelmiä eli suurteholaskentaa simuloimaan paloturvallisuutta.

Lue lisää: Suurteholaskennalla merkittävä ajansäästö palosuunnittelussa

ABB

Käyttöalue: sähkömagnetiikka

CSC kehittää avoimeen lähdekoodiin perustuvaa monifysikaalisten ilmiöiden mallintamiseen suunniteltua Elmer-ohjelmistoa. Työ toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ABB:n kanssa osana Arrowhead Tools projektia. 

Arrowhead Tools -projektin tavoitteena on eurooppalaisen teollisuuden digitalisointi- ja automaatioratkaisujen parantaminen. Projekti tarjoaa suunnitteluprosesseja, integrointialustan ja välineitä digitalisoinnin, yhteenliitettävyyden ja automaatiojärjestelmäratkaisujen kustannustehokasta kehittämistä varten erilaisilla sovellusaloilla. Yli 80 kumppania kaikkialta Euroopasta yhdistävä Arrowhead Tools on Euroopan suurin automaation ja digitalisoinnin suunnitteluhanke. 

Arrowhead tools - Digital twins for electrical installations (pdf)

Disior

Käyttöalue: matemaattinen mallinnus

Disior kehittää kliinisen lääketieteen käyttöön ohjelmistoja analysoimaan ja mallintamaan kudosrakenteita CT- ja MR-kuvissa. Matemaattiseen mallinnukseen perustuvat Disior-algoritmit poimivat lääketieteellisestä kuvasta oikean muodon tai rakenteen. Näin ohjelmisto ei ole riippuvainen tuttujen rakenteiden löytämisestä tai vertailusta referenssitietoihin. Ne mahdollistavat nopean, tarkan ja toistettavan mittauksen diagnostiikkaa ja potilaskohtaista, optimoitua hoidon suunnittelua varten.

Tukea ohjelmistokoodin optimointiin CSC:ltä

Kuuntele podcast: Luunkova kaksikko – Disior ja Elmer

GROKE Technologies 

Käyttöalue: Koneoppiminen (automaattinen navigointi)

Groke on suomalainen vuonna 2019 perustettu start-up yritys, joka kehittää edistyneitä tilannetieto- ja navigointiratkaisuja merenkulkualalle. Yhtiö keskittyy tekoälypohjaisen-järjestelmän kehittämiseen, joka valvoo aluksen ympäristöä ja varoittaa miehistöä ja kapteenia. Havaintokohteita ovat sekä kiinteät että liikkuvat kohteet. Jatkossa Groke suunnittelee tarjoavansa kattavampia operatiivisia ratkaisuja, mukaan lukien autonomiset ratkaisut, jotka vähentävät ihmisen työtaakkaa. 

Lue lisää: Tekoälyn avulla kohti turvallisempaa merenkäyntiä ja täysautomatisoituja aluksia.

Mitsubishi Corporation yhteistyöhön Suomalaisen Groke Technologiesin kanssa, (Business Finland verkkosivu)

Inscripta

Käyttöalue: Koneoppiminen (puheentunnistus, neuroverkkojen opetus)

Inscripta tarjoaa puheentunnistusratkaisuja terveydenhuoltoon ja muihin teollisuuden tarpeisiin. Inscriptan tekoälypohjainen puheentunnistusteknologiamme on kieliagnostinen, ja se voidaan opettaa ymmärtämään mitä tahansa kieltä, murretta tai ammattikieliä. Nykyiset käyttötapaukset vaihtelevat lääketieteellisten sanelujen litteroinnista suomeksi uutislähetysten tulkintaan Egyptin arabiaksi ja call center-transkriptioon, joka edellyttää ns. kapeakaistaisia ​​malleja, jotka on optimoitu huonompaan äänenlaatuun.

Lue lisää Inscripta -puheentunnistusratkaisuista (Business Finland verkkosivu)

Semtec (co-innovation, Tekes)

Käyttöalue: sähkömagnetiikka, mallinnus

Raskaaseen rinnakkaislaskentaan taipuvan ohjelmiston ja sen lukuisten ratkaisijoiden avulla voidaan pureskella hyvin monen tyyppisiä ja monimuotoisia fysiikan ongelmia. Sähkömekaanisia laitteita, kuten sähkömoottoreita, -generaattoreita tai muuntajia suunnittelevat yritykset voivat mallinnuksen avulla esimerkiksi nopeuttaa tuotekehitystä ja madaltaa kustannuksia. 

Tekes:n rahoittama ja VTT:n koordinoima SEMTEC projekti käynnisti tiiviin yhteistyön teollisuusyritysten, tutkimuslaitosten ja yliopistojen välillä. Hanke alkoi helmikuussa 2015 ja päättyi kesäkuussa 2017. Hankkeeseen osallistuivat: CSC, ABB, Kone, Konecranes Global, Trafotek, Sulzer Pumps Finland, Ingersoll-Rand Finland, Skanveir, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto

CSC mukana kehittämässä mallinnustyökaluja teollisuuden tarpeisiin

Speechly

Käyttöalue: Koneoppiminen (puheentunnistus)

Speechly on suomalainen puhekäyttöliittymiin erikoistunut yritys, joka on kehittänyt uudenlaisen reaaliaikaisen puhutun kielen ymmärtämisen teknologian. CSC:n Puhti-supertietokoneen ja Business Finlandin AI Business -ohjelman avulla Speechly pääsi kehittämään puheentunnistusteknologiaansa entistä tarkemmaksi.

Lue lisää: Laskentateho ja -tuki suomalaisten yritysten apuna maailman valloituksessa

AI laskentatuki nopeutti Speechlyn puheentunnistusmallin kehitystä, (Business Finland verkkosivu)

WB-Sails & Deltamarin

Käyttöalue: virtauslaskenta

WB-Sails: Olympiatason purjeita

Helsinkiläinen WB-Sails on suunnitellut jo vuosia purjeita kilpapurjehtijoille. Tuloksista kertoo mm. suomalaisin WB-purjein saavutettu Rion olympialaisten hopeamitali.

WB Sails on tehnyt koeajoja CSC:n Taito-superklusterilla purjeiden optimointia varten.

Deltamarin: Laivan runkomuodon optimointia

Deltamarin käyttää CSC:n supertietokoneita vaativaan virtauslaskentaan, jonka avulla laivan runkoja optimoidaan oikeisiin operointiolosuhteisiin. CFD (Computational Fluid Dynamics) -laskennalla vertaillaan eri runkomuotojen energiatehokkuutta.

Perinteisesti laivan tehontarvetta arvioidaan mallikokeilla, joita tehdään erityisesti tarkoitukseen rakennetuissa laitoksissa.

Laivojen suunnittelua suurteho- ja virtauslaskentaa hyödyntämällä

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Pekka Uusitalo

Johtaja, kumppanuudet
puh. +358 50 042 7720
pekka.uusitalo@csc.fi

Dan Still

Kumppanuuspäällikkö
puh. +358 50 381 9037
dan.still@csc.fi

Juhani Huttunen

Asiakasratkaisupäällikkö
puh. +358 40 581 1138
juhani.huttunen@csc.fi


Mikko Kerttula 
Asiakkuuspäällikkö
puh. +358 50 381 2766
mikko.kerttula@csc.fi


Morthen Mathisen 
Asiakkuuspäällikkö
puh. +358 50 3812935
morthen.mathisen@csc.fi