Eduuni-ID identiteetinhallintaratkaisu

Eduuni-ID on joustava ja turvallinen identiteetin- ja käyttöoikeuksien hallinnan ratkaisu, joka ylittää organisaatio- ja ekosysteemirajat. Eduuni-ID on erityisesti tarkoitettu sellaisille palveluille, joiden käyttäjät ovat eri organisaatioista.

Eduuni-ID on identiteetinhallintaratkaisu, jossa työsähköpostiosoite rekisteröidään ja vahvistetaan omaksi identiteetiksi, Eduuni-ID. Kirjautumistapa valitaan kuitenkin itse.

Luotettuja kirjautumistapoja:

  • Organisaation omat tunnukset, jos organisaatio on Haka-, Virtu tai eduGAIN-luottamusverkoston jäsen tai organisaatiolla on käytössä Microsoft Office 365 (Azure AD) palvelut

  • ORCID, B2ACCESS, MPASS tai ELIXIR AAI -tunnukset

  • Google, Microsoft, Facebook, LinkedIn tai Twitter -tunnukset

Rekisteröinnissä käyttäjän valitsema kirjautumistapa liitetään Eduuni-ID:hen. Eduunin käyttäjille ei siis lähetetä erillisiä salasanoja, jotka unohtuvat helposti, vaan kaikki kirjautuvat omilla, olemassa olevilla tunnuksilla. Käyttäjällä on myös mahdollisuus vaihtaa kirjautumistapaa niin, että se ei vaikuta käyttäjän identiteettiin tai käyttöoikeuksiin. Käyttöoikeuden voi antaa mille sähköpostiosoitteelle tahansa, vaikka sitä ei olisikaan vielä rekisteröity.

Miten saan Eduuni-ID:n käyttöön omaan palveluuni?

Täyttämällä sähköisen lomakkeen asiakkaat-sivustolla.

Kts. myös Eduuni-yhteistyöalusta