Yhteistyöverkostot

EuroCC Finland

EuroCC Finland on osa EuroCC-projektia, jonka tavoitteena on perustaa kansallisia HPC-osaamiskeskuksia eri Euroopan maihin. CSC:n rooli hankkeessa on parantaa suomalaisten yrityskäyttäjien ja akateemisten käyttäjien tietoisuutta ja tukea valmiuksia hyödyntää suurteholaskennan, data-analytiikan ja tekoälyn mahdollisuuksia. Palvelumme on suunnattu erityisesti teollisuuden ja pk-yritysten käyttöön.

Hanke on Euroopan unionin rahoittama. Tämä työ on saanut rahoitusta European High Performance Computing Joint Undertaking (JU) ja Saksa, Bulgaria, Itävalta, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Liettua, Latvia, Puola, Portugali, Romania, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Ranska, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Slovakia, Norja, Türkiye, Pohjois-Makedonian tasavalta, Islanti, Montenegro ja Serbia avustussopimuksen nro 101101903 mukaisesti.

Lue lisäää EuroCC-projektista

 

Finnish Center for Artificial Intelligence FCAI

FCAI eli Suomen tekoälykeskus on osaamiskeskittymä, joka kokoaa yhteen huippututkijoita sekä teollisuuden ja julkisen sektorin toimijoita ratkomaan tosielämän ongelmia niin olemassa olevan tekoälyosaamisen kuin kokonaan uusien tekoälymenetelmien avulla.

FCAI on yksi Suomen Akatemian nimeämistä lippulaivoista ja keskeinen toimija Suomen tekoälyohjelman toteuttamisessa: teollisuuden, terveydenhuollon ja työelämän uudistamisessa sekä tutkimukseen perustuvien innovaatioiden käyttöönotossa.

Lue lisää Suomen tekoälykeskuksen verkkosivuilta

 

Business Finland

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa yrityksille mm. innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita.

Business Finland auttaa asiakasyrityksiä kasvamaan ja menestymään globaalisti, kehittämään tulevaisuuden ratkaisuja sekä uudistamaan rohkeasti liiketoimintaansa. Business Finlandin tavoitteena on edistää yritysten ja tutkimusryhmien yhteistyötä, jotta uudet avaukset kehittyvät kansainvälisiksi liiketoimintaekosysteemiksi. Tavoitteena on tehdä Suomesta maailman vetovoimaisin ja kilpailukykyisin innovaatioympäristö sekä houkuttelevin investointi- ja matkailukohde.

Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.

Lue lisää Business Finlandin verkkosivuilta

 

Dimecc

DIMECC on avoin yhteistyöalusta, joka mahdollistaa yritysten teknologisen ja kaupallisen uudistumisen ja kasvun. DIMECC mahdollistaa yhteistoiminnallisen innovaation, jota tarvitaan uuden liiketoiminnan luomisen riskien, hyödyn ja kustannusten jakamiseen. Yrityksessä asiakkaat luovat uusia menetelmiä ja työkaluja tulevaisuuden liiketoiminnan kehittämiseen ja palvelujen avulla moninkertaistavat käytössään olevat resurssit ja osaamisen.

DIMECC on tuotanto- ja teknologiayritysten sekä tutkimusorganisaatioiden omistama. Se perustettiin vuonna 2008 auttamaan yrityksiä strategisessa tutkimuksessa ja uusien teknologioiden kehittämisessä. Vuodesta 2016 lähtien digitalisaation edistäminen ja hyödyntäminen sekä uuden liiketoiminnan luominen ovat olleet keskeisessä roolissa.

Lue lisää Dimeccin verkkosivuilta

 

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset Tivia ry

TIVIA on valtakunnallinen, riippumaton tietotekniikka-alalla toimivien yhdistysten yhteistyöjärjestö, jolla on tutkimus-, koulutus- sekä tiedotustoimintaa.

TIVIA:n tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista IT-alan osaamista ja tarjota jäsenilleen mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen, palveluidensa esittelyyn, laaja-alaiseen vuorovaikutukseen huippuosaajien kanssa sekä mahdollistaa  kansainväliset kontaktit. TIVIA edustaa Suomea tietotekniikka-alan kansainvälisissä järjestöissä IFIP:ssä (International Federation for Information Processing]) ja CEPIS:ssä (The Council of European Professional Informatics Societies).

Lue lisää Tivian verkkosivuilta

 

AIKA DIH – Digital Innovation Hub

AIKA on ekosysteemi, joka tarjoaa Kainuussa ja Pohjois-Suomen yrityksille tukea digitaalisen liiketoiminnan siirtymiseen ja uusien innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen. AIKA-ekosysteemissä toimivien kumppaneiden kautta yritykset voivat hyötyä uusimmista digitaalisista teknologioista, kuten tekoälystä (AI), supertietokoneesta ja data-analytiikasta liike- ja tuotekehityksessä.

AIKA-ekosysteemiä tukevat ja osittain rahoittavat Kajaanin kaupunki ja Kainuun liitto Euroopan aluekehitysrahaston (A78688) tuella.

Lue lisää aikaecosystem.com
 

FAIR – Finnish AI Region

Finnish AI Region eli FAIR tarjoaa yrityksille matalan kynnyksen osaamista tekoälyn, lisätyn todellisuuden, suurteholaskennan ja kyberturvallisuuden aloilla. FAIRin tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Suurin osa FAIRin tarjoamista palveluista on ilmaisia.

FAIR koostuu kymmenestä kumppaniorganisaatiosta, jotka tarjoavat palvelujaan verkostona; Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, KIRA InnoHub, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy ja Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digital.

Lue lisää FAIR:sta

 

LIH EDIH – Location Innovation Hub

Location Innovation Hubin (LIH) tavoitteena on edistää tekoälyn, suurteholaskennan, kyberturvallisuuden ja edistyneiden digitaalisten taitojen käyttöä sijaintiälyä soveltamalla. Eli saamalla merkityksellisiä oivalluksia paikkatietosuhteista – ihmisistä, paikoista tai asioista – tiettyjen haasteiden, kuten väestö- tai ympäristöanalyysin, omaisuuden seurannan ja liikenteen suunnittelun ratkaisemiseksi.

LIH kohdistuu arvoketjuihin, jotka palvelevat avaintoimialueita Suomessa ja Euroopassa laajemminkin, mukaan lukien rakennettu ympäristö, biotalous (metsätalous, maatalous ja ruoka), kuljetus sekä terveys ja hyvinvointi, joiden osalta sijaintiäly on ratkaisevan tärkeää sujuvuuden ja palvelujen yhteentoimivuuden kannalta.

Lue lisää LIH EDIH:stä

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Pekka Uusitalo

Johtaja, kumppanuudet
puh. +358 50 042 7720
pekka.uusitalo@csc.fi

Dan Still

Kumppanuuspäällikkö
puh. +358 50 381 9037
dan.still@csc.fi

Juhani Huttunen

Asiakasratkaisupäällikkö
puh. +358 40 581 1138
juhani.huttunen@csc.fi


Mikko Kerttula 
Asiakkuuspäällikkö
puh. +358 50 381 2766
mikko.kerttula@csc.fi

Minna Lappalainen
Markkinointijohtaja
puh. +358 50 315 0235
minna.lappalainen@csc.fi


Morthen Mathisen 
Asiakkuuspäällikkö
puh. +358 50 3812935
morthen.mathisen@csc.fi