Monipuolisia käyttäjätunnistuksen ratkaisuja

CSC:llä on erityisosaamista organisaatiorajat ylittävän käyttäjätunnistuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta, joista ovat esimerkkinä korkeakoulujen Haka-luottamusverkosto ja valtion virkamiesten Virtu-luottamusverkosto, Eduuni-ID, MPASSid ja REMS. Osaamistamme on sovellettu myös biolääketieteen sensitiivisten tutkimusaineistojen hallintaan kansainvälisessä ELIXIR-verkostossa.

Haka-käyttäjätunnistus on Suomen käytetyin korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten käyttäjätunnistusjärjestelmä, jolla on noin 326 000 loppukäyttäjää. Haka-käyttäjätunnistus on myös väylä lähes 300:en palveluun, joihin kirjaudutaan tätä nykyä yli 30 miljoonaa kertaa vuodessa. Haka on yhteensopiva lukuisten korkeakoulujen luottamusverkostojen kanssa ympäri maailman, joten käytettävissä on myös palvelut Suomen ulkopuolella. CSC rakentamaa ja operoi Haka-luottamusverkostoa.

Eduuni-ID on kevyt käyttäjähallintoratkaisu palveluille, joilla on suomalaisia korkeakouluja laajempi käyttäjäkunta.

MPASSid on toisen asteen ja perusasteen oppilaitoksille suunnattu kertakirjautumisen ratkaisu, joka mahdollistaa kirjautumisen kaikkiin koulun käytössä oleviin palveluihin helposti ja turvallisesti.

REMS-käyttövaltuuksien hallintavälinettä puolestaan käytetään sensitivisen datan käyttöoikeuksien hallinnassa.

Lisätietoa:

Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmä

Eduuni-ID

MPASSid

REMS

asiakaspalvelu@csc.fi