Oletko tekemässä rahoitushakemusta Suomen Akatemialle?

Oletko hakemassa syksyllä 2020 rahoitusta Suomen Akatemialta? Aineistonhallinta on olennainen osa hakemustasi. Tutustu, miten voimme auttaa sinua tutkimusdatasi hallinnassa, saatavuudessa tai säilytyksessä, tutkimuksen kaikissa vaiheissa. Hyödynnä asiantuntemustamme jo hakuvaiheessa, niin saat hakemuksesi kerralla kuntoon.
 

Jo hakuvaiheessa kaikkien hakijoiden tulee kertoa lyhyesti aineiston hallinnasta seuraavia asioita:

  • minne aineisto tallennetaan ja miten se varmuuskopioidaan hankkeen aikana
  • miten ratkaistaan aineistojen jakamiseen liittyvät mahdolliset lailliset ja eettiset kysymykset (esim. omistajuus, tekijänoikeudet, arkaluonteisuus)
  • minne aineisto tai sen julkaistavissa oleva osa laitetaan saataville hankkeen päätyttyä
  • mikäli hankkeessa ei kerätä tai tuoteta lainkaan tai osittain jatkokäyttöön soveltuvaa aineistoa, on perusteltava miksi aineistoa ei voi millään tavoin tai edes osittain avata jatkokäyttöä varten
  • myönteisen rahoituspäätöksen saatuasi sinun tulee jättää varsinainen aineistonhallintasuunnitelma kahdeksan viikon kuluessa

CSC:n datanhallinnan palvelut

CSC:n datanhallinnan ja laskennan palvelut ovat maksuttomia suomalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkijoille. Datakeskuksemme sijaitsevat Suomessa, jolloin data säilyy turvallisesti maan rajojen sisällä. CSC:n uudistetut datanhallinnan sivut tarjoavat tietoa ja palveluita tutkimuksen eri vaiheisiin. Katso myös uusi palvelukatalogi, josta löydät koottuna kaikki datanhallinnan palvelut.

Lue lisää aineistonhallinnan suunnittelusta ja aineistonhallinnan budjetoinnista research.csc.fi-verkkosivuilta.

Lue Tero Aallon blogi: Mitä tutkimusaineistoa luotaessa on syytä huomioida?

Tilaa uutiskirjeemme