Loistava LUMI-kiertue

Tervetuloa kuulemaan uudesta lippulaivasupertietokoneesta!
 

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy järjestää Loistava LUMI-kiertueen, jonka tavoitteena on esitellä uutta, huipputehokasta LUMI-supertietokonetta sen tuleville loppukäyttäjille ympäri Suomea. Kiertueen avulla haluamme varmistaa, että suomalainen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokenttä saa suurimman mahdollisen hyödyn irti uudesta laskentaympäristöstä.

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan LUMIsta ja sen mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Tarkista oman paikkakuntasi tapahtuman päivämäärä alta ja ilmoittaudu mukaan!

Kaikkiin tapahtumiin voi osallistua etäyhteyden välityksellä. Paikan päällä tapahtumissa pidämme suositellut kahden metrin turvavälit. CSC suosittaa vahvasti kasvomaskien käyttöä kaikille osallistujille. Saatavilla on myös käsidesiä. Tulethan paikalle vain terveenä!

Kiertueen aikataulu ja ilmoittautuminen:

Mikä LUMI on?

Eurooppalainen suurteholaskennan yhteisyritys, EuroHPC Joint Undertaking (EuroHPC), on asettanut tavoitteekseen luoda Eurooppaan maailmanluokan laskennan ja datanhallinnan tutkimusinfrastruktuurin. LUMI on yksi kolmesta eurooppalaisesta lippulaivasupertietokoneesta ja se sijoitetaan CSC:n datakeskukseen Kajaaniin, missä se aloittaa toimintansa vuonna 2021.

Huipputehokas LUMI on kymmenen Euroopan maan ja EuroHPC-yhteisyrityksen yhteinen supertietokoneinvestointi, joka tuo merkittävää lisäarvoa Suomen ja koko Euroopan tutkimukselle, työllisyydelle ja kilpailukyvylle. LUMI tulee olemaan yksi maailman tunnetuimmista tieteellisistä instrumenteista ja edistyksellisimmistä alustoista tekoälylle elinkaarensa 2021–2026 ajan.

Lue lisää LUMI-supertietokoneesta

Vieraile LUMI-verkkosivuilla (vain englanniksi)

#lumisupercomputer