Notebooks - tehoa data-analyyseihin tutkimuksessa ja opetuksessa

Nykyaikainen opetus ja opiskelu vaativat suuriakin opiskelijamääriä ja datamassoja kestävää ohjelmointi- ja analyysiympäristöä sekä helppokäyttöisempiä työkaluja. Notebooks on CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen kehittämä matalan kynnyksen työväline lyhytaikaisten laskenta-resurssien hyödyntämiseen ja data-analyysien tekoon opetus- ja tutkimuskäytössä.

Palvelu helpottaa ja tehostaa opettajien, opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä vapauttamalla käyttäjänsä laskentaresurssien ja -prosessien sekä järjestelmäpäivitysten hallinnasta, sillä Notebooks on heti käyttövalmis pilvialusta. Kurssien vetäjä voi helposti testata palvelua ennen kurssitoteutusta. Palvelu on helppokäyttöinen ja soveltuu erityisen hyvin tutkijoille ja opettajille, joilla ei ole aiempaa järjestelmänhallinta- tai ohjelmointikokemusta. Järjestelmä myös kasvaa joustavasti tarpeen mukaan suurtenkin opiskelijamäärien sekä tutkimuksen tarpeisiin. Palvelun käyttäjä pääsee kirjautumaan palveluun HAKA-tunnuksen avulla ja hyödyntämään vaivattomasti CSC:n tarjoamia laskentaresursseja.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama palvelu on tutkijoille ja opettajille ilmainen. Palvelu soveltuu myös julkishallinnon organisaatioille, joilla on samanlaisia käyttötarpeita.