Kansalliset supertietokoneet 

Suomen kansalliset supertietokoneet ovat 7,5 petaflopsin tehoon eli 7,5 miljoonaa miljardia laskutoimitusta sekunnissa yltävä Mahti ja Puhti (1,8 Pflop/s) sekä tekoälyohjelmistoille tarkoitettu Puhti-AI-yksikkö (2,7 Pflop/s).

Puhti on syyskuussa 2019 käyttöönotettu yleiskäyttöinen superklusteri, joka soveltuu hyvin monenlaisiin käyttötapauksiin aina interaktiivisesta data-analyysistä keskiraskaisiin simulaatioihin. Puhtiin on asennettu laaja valikoima tieteellisiä ohjelmistoja. Puhdin GPU-kiihdytetty tekoälyosio, Puhti-AI, on suunnattu erityisesti tekoälytutkimukseen ja tekoälysovelluksille.

Lue lisää Puhti-supertietokoneesta
 

Mahti on elokuussa 2020 käyttöönotettu CSC:n kansallisen laskentaympäristön järeä supertietokone. Mahti on suunnattu keskiraskaisiin ja raskaisiin simulointeihin, jotka vaativat suurta laskentatehoa ja erittäin nopeaa kytkentäverkkoa.

Lue lisää Mahti-supertietokoneesta
 

Allas on koko CSC:n laskentaympäristöä palveleva yhteinen datanhallintajärjestelmä. Allas soveltuu datan tallentamiseen, jakamiseen ja analysointiin. Allas perustuu CEPH-objektitallennustekniikkaan ja sen tallennuskapasiteetti on 12 Petatavua.

Lue lisää Allas-datanhallintajärjestelmästä

Lue lisää datanhallinnan ja laskennan kehittämisohjelmasta