Avaimet käteen -datakeskus

Turnkey-periaatteella tuotettu datakeskuspalvelu mahdollistaa täysin räätälöitävissä olevan ratkaisun esimerkiksi tutkimustarpeisiin. Yhdessä luotettavien kumppanien kanssa tarjoamme ekologisen, skaalautuvan konesaliympäristön sekä valmiit ja testatut prosessit hukkalämmön hyödyntämiseen alueen kaukolämpöverkossa ja yrityspuiston toiminnassa. Hukkalämmön hyödyntäminen säästää toimijan sähkön kokonaiskustannuksia jopa 40 %.   

Räätälöitävissä olevat datakeskusratkaisut

Asiantuntijoillamme ja kumppaneillamme on kokemusta useista konesaliprojekteista sekä valmius auttaa projektinne läpiviemisessä. Uusin toteutettu ratkaisumme on LUMI-datakeskus, jolla saavutetaan negatiiviset hiilidioksidipäästöt ja korkeat suurteholaskennan tehotiheydet. Kerro meille tarpeistasi, niin ehdotamme sinulle sopivinta datakeskuskonseptia.

 

LUMI-datakeskus

 

Renforsin Rannan alue tarjoaa konesaleille yli 200 MW sähkökapasiteetin sekä useita "Greenfield"- ja "Brownfield"-sijoitusvaihtoehtoja. Konseptimme ja prosessimme ovat hiottu aikaisempien kokemuksiemme perusteella. Tiivis yhteistyö Kajaanin kaupungin ja Business Finlandin kanssa varmistaa hankkeen sujuvan etenemisen. Mikäli tarvitset tukea datakeskuksen operointiin, tarjoamme paikallisen osaamisemme käyttöösi.

 

LUMI-datakeskus (10 MW) sijaitsee RATA-rakennuksessa, jossa on laajennustilaa 2-3 vastaavalle datakeskukselle (Optiot 1-2). KONE-rakennus tarjoaa tilat jopa 100 MW datakeskukselle (Option 4). VARASTO-rakennuksessa sijaitsevat CSC:n kansalliset konesalit, ja rakennus tarjoaa laajennuskapasiteettia vähintään 10 MW datakeskukselle (Option 3).

 

RATA-rakennus tarjoaa valmiit tilat nopealle datakeskuksen toteutukselle.

 


 

Tekniset tiedot

  • Hukkalämmön hyödyntäminen mahdollistaa hiilidioksidipäästöjen osalta negatiivisen operoinnin
  • Valmiit modulaariset konesalikonseptit usealle eri Tier-tasolle
  • +200 MW olemassa oleva sähkökapasiteetti 
  • +200 kW räkkikohtaiset tehotiheydet

Hyödyt

  • Ympäristöystävällinen konesalitoiminta heti mahdollista
  • Erittäin alhaiset konesalin kokonaiskustannukset (PUE-arvo alkaen 1.03)
  • Räätälöitävissä olevat modulaariset konesalikonseptit
  • Laaja paikallinen HPC-osaaminen (CSC, Atos & HPE)

Jukka-Pekka Partanen

johtaja
puh. +358 40 544 3501
jukka-pekka.partanen@csc.fi

Mikko Kerttula

projektipäällikkö
puh. +358 50 381 2766
mikko.kerttula@csc.fi

Veli-Antti Leinonen

asiantuntija
puh. +358 44 740 1010
veli-antti.leinonen@csc.fi