EDEN-kehitysympäristö

Projektien kehittäminen voi olla sekä laajasti tuettua että erityistarpeisiin vastaavaa. EDEN on opintohallinnon tarpeisiin räätälöity kehitysympäristö. Se tuo tietoturvalliset, tuetut ohjelmistokehityspalvelut heti käyttöön opintohallinnon toimijoille. Riittävät ja tilanteen mukaan joustavat resurssit takaavat luotettavat pilvipohjaiset kehityspalvelut.

EDEN-kehitysympäristö on Linux-pohjainen, jaettu järjestelmäkehityksen standardiympäristö. Kehitysympäristö soveltuu esimerkiksi kansallisen opintohallinnon, korkeakoulujen omiin sekä muiden yhteistyökumppanien kehitysprojekteihin.

Tarvittaessa asiakkaalle voidaan asentaa myös dedikoitu EDEN-ympäristö.

Kehitysympäristöön kuuluu yhteistyöalusta, tiketöintijärjestelmä, versioidenhallinta, virtuaalipalvelimet, repository ja jatkuvan integraation palvelin. EDEN tukee Haka-kirjautumista.

CSC:n tuottama EDEN auttaa ketteriä projekteja. Se on tarkoitettu ensisijaisesti testi/QA/integrointikäyttöön. Tarjottava kehitysympäristö käsittää perusylläpidon ja järjestelmäkehitysprojektien tuen. EDENin seuraava kehitysvaihe on tukea organisaatioiden DevOps-toimintaa.