MPASSid

Digitaaliset palvelut ovat iso osa myös perusopetuksen arkea. Nopeasti etenevä digitalisaatio on kuitenkin johtanut siihen, että perusopetuksen tarjoajien on pitänyt tehdä useita erilaisia liitäntöjä eri aineistoihin ja palveluihin, kuormittaen ja hankaloittaen niiden käyttöä. Eri aineistoihin on pitänyt luoda useita tunnuksia ja salasanoja.

Jatkuvan oppimisen tunnistuspalvelu MPASSid tarjoaa mahdollisuuden yhdistää perusopetuksen piirissä toimivat oppilaat ja opettajat yhteisellä käyttäjätunnistusmenetelmällä eri palveluihin, säästäen aikaa itse opetukselle ja oppimiselle. Palveluntarjoajat saavat yhdellä integraatiolla palvelunsa tarjottavaksi kaikille MPASSid:hen liittyneille käyttäjille.

Ratkaisun käyttö on ilmaista kunnille ja se on yhteensopiva esimerkiksi Wilman kanssa. Mahdollisia kustannuksia syntyy vain integraatiosta. MPASSid avaa maailman muun muassa peda.netiin, Nettimoppiin, Unelmakouluun ja Eduuni-ID:hen. Lukio-opetuksessa on vuodesta 2018 alkaen mahdollisuus hyödyntää vanhoja ylioppilaskoeaineistoja opetuksessa MPASSid:n kautta. 

CSC toimii palvelun operaattorina opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.

 

Lisätietoa:

mpass.fi/
mpass.fi/demo