OILI - Korkeakoulujen opiskelijaksi- ja lukukausi-ilmoittautumispalvelu    

                                                                       
Korkeakoulujen alkaminen on kiireistä aikaa. Uudet opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat ja vanhat jatkavat opiskelijat virtaavat sisään uusien kysymysten kera. Opiskelijaksi- ja lukukausi-ilmoittautumispalvelu OILI sähköistää ja sujuvoittaa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ilmoittautumisen uusille ja jatkaville opiskelijoille yhtenäistäen korkeakoulujen prosessin ja vähentäen opintohallinnon ruuhkaa.

Kun opiskelija vastaanottaa saamansa uuden opiskelupaikan Opetushallituksen kehittämässä ja ylläpitämässä Opintopolku.fi -palvelussa, hän voi siirtyä suoraan OILI-palveluun tekemään lukuvuosi-ilmoittautumisensa (läsnä- tai poissaolevaksi) korkeakouluun. Yliopistojen kohdalla opiskelija myös maksaa pakollisen ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai muita mahdollisia ylioppilaskuntakohtaisia vapaaehtoisia maksuja OILI:iin integroidun verkkomaksupalvelun kautta. OILI tarjoaa myös korkeakoulujen jatkaville opiskelijoille mahdollisuuden lukuvuosi-ilmoittautumiseen OILIn kautta ja näin ollen säästää korkeakoulut omien ilmoittautumispalveluiden ylläpidolta.  

Opiskelijan tiedot välitetään automaattisesti opiskelupaikan tarjoavan korkeakoulun järjestelmään, jolloin korkeakoulu voi luoda opiskelijalle uuden opiskeluoikeuden heti ilmoittautumisen jälkeen. OILI tarjoaa myös korkeakoulujen opintohallinnon virkailijoille raporttipalvelun, josta virkailijat voivat tarkastella ilmoittautuneiden opiskelijoiden tietoja. OILI hyödyntää tiiviisti valtakunnallista VIRTA-tietopalvelua sekä HAKA-luottamusverkostoa ja integroituu Opintopolku.fi -palveluun.

OILI on CSC:n tuottama palvelu, jota kehitetään yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Palvelu soveltuu korkeakoulujen lisäksi toisen asteen ja aikuiskoulutuksen opiskelijaksi-ilmoittautumisjärjestelmäksi.