CSC's trainings and events have moved

Find our upcoming trainings and events at www.csc.fi.

This site is an archive version and is no longer updated.
 

Go to CSC Customer trainings and Events

PAS-seminaari 2018

Yhteistyöllä kestävää digitaalista pitkäaikaissäilytystä
Date: 05.11.2018 9:00 - 05.11.2018 17:00
Location details: Tapahtuma järjestetään CSC:n tiloissa osoitteessa Keilaranta
14, Espoo. Paikalle pääsee parhaiten julkisilla kulkuneuvoilla.
Lisätietoa tästä)
Language: finnish-language
Price:
  • free-price-finnish-academics.
  • free-price-others.
registration-closed
Tilaisuus on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen on pakollinen. Ilmoittaudu seminaariin viimeistään perjantaina 26.10.2018. Paikkoja seminaariin on rajoitetusti.
Additional Information

Kansalliset pitkäaikaissäilytyspalvelut täyttävät kolme vuotta! Digitaalinen pitkäaikaissäilytys aloitettiin 5.11.2015, kun ensimmäinen aineisto hyväksyttiin säilytykseen. Tämä tapahtui kulttuuriperintö-PAS-palvelussa, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön hyödyntäville organisaatioille tarjoama palvelukokonaisuus digitaalisten aineistojen pitkäaikaissäilytykseen. Alun perin kulttuuriperintö-PAS-palvelu suunniteltiin ja toteutettiin Kansallinen digitaalinen kirjasto (KDK)-hankkeessa, ja se vastaa erityisesti KDK:n kokonaisarkkitehtuurissa määriteltyyn kulttuuriperintöaineistojen säilyttämisen tarpeeseen. Kulttuuriperintö-PAS-palvelun rinnalle tullaan ottamaan käyttöön PAS-palvelu myös tutkimusaineistoille.

Digitaalinen pitkäaikaissäilytys on monitahoinen haaste, jossa voidaan onnistua vain laajassa yhteistyössä kaikkien toimijoiden kanssa. Aineistojen sisältämän informaation säilymiseksi tarvitaan sisällöllistä, hallinnollista ja teknistä asiantuntemusta, jotka jakaantuvat usealle organisaatiolle. Tule seminaariin kuulemaan, kuinka yhteistyö on järjestetty, kuinka siihen voi osallistua ja millaisia tuloksia yhteistyöllä on jo saavutettu. Kansainväliset esimerkit avaavat muissa maissa kehiteltyjä tapoja yhteistyön organisoitumiseen, mistä voimme ottaa mallia ja oppia yhteistyön kehittämisessä. Yhteistyön tehtävänä on varmistaa tarve- ja käyttäjälähtöisyys PAS-palveluiden jatkuvassa kehittämisessä.

PAS-palveluiden kolmivuotiassyntymäpäivien kunniaksi järjestettävä seminaari on tarkoitettu kaikille digitaalisesta pitkäaikaissäilytyksestä kiinnostuneille tahoille ja erityisesti OKM:n tarjoamia PAS-palveluita hyödyntäville organisaatioille. Seminaarissa kuulet tuoreimmat kuulumiset kansallisista PAS-palveluista, kansainvälisiä näkökulmia pitkäaikaissäilytykseen eurooppalaisilta pitkäaikaissäilytyksen asiantuntijoilta ja kokemuksia kansallisten PAS-palveluiden käytöstä niitä jo hyödyntäviltä organisaatioilta.

Tilaisuus on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen on pakollinen. Ilmoittaudu seminaariin viimeistään perjantaina 26.10.2018. Paikkoja seminaariin on rajoitetusti.

Program
9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9:30 Tervetuloa (CSC)
9:40 Pitkäaikaissäilytys osana yhteentoimivaa ja vaikuttavaa kulttuuriperintöä, Tapani Sainio, OKM
10:00 Kolme vuotta digitaalista pitkäaikaissäilytystä, Kimmo Koivunen, CSC
10:35 All for one and one for all: why sustainable collaboration is a precondition for sustainable digital collections, William Kilbride, Digital Preservation Coalition
11:00 Lounas
12:00 Collaboration & Digital Preservation. Networking on a national (Dutch) and international (OPF) scale, Barbara Sierman, National Library of the Netherlands
12:50 Experiences from 15 years of nestor - German network of expertise in digital preservation, Monika Zarnitz, Leibniz Information Centre for Economics
13:40 Kahvitauko
14:10 PAS kokemuksia ja odotuksia - Paneelikeskustelu
15:30 Yhteistyöllä kestävää digitaalista pitkäaikaissäilytystä, Heikki Helin, CSC
16:00 Kuohuviinitarjoilu
17:00 Tilaisuus päättyy