CSC's trainings and events have moved

Find our upcoming trainings and events at www.csc.fi.

This site is an archive version and is no longer updated.
 

Go to CSC Customer trainings and Events

TTA-työpaja: Kerro meille datastasi, Helsingin yliopisto

TTA-työpaja: Kerro meille datastasi, Helsingin yliopisto
Date: 23.05.2013 10:00 - 23.05.2013 14:00
Location details: -
Language: english-language
Price: -

Työpaja on yksi TTA:n kevään 2013 työpajojen sarjaa, jossa kerätään tietoa tutkimusdatan tilannekartoitukseen. Tarkoituksena on löytää tutkimusdataan liittyviä kipupisteitä ja niiden korjaamisehdotuksia. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään tutkimuksen tietoinfrastruktuuripalvelujen määrittely- ja kehitystyössä. Lopputuloksena muotoutuva tutkimuksen tietoinfrastruktuuri auttaa tutkimusdatan kaikissa elinkaaren vaiheissa.

Työpajassa luodaan katselmus datan hallinnan nykytilaan, aineistojen luonteeseen ja määrään sekä tulevaisuuden tallennus- ja pitkäaikaissäilytystarpeisiin. Tilaisuudessa keskitytään aineiston hallinnan tarkasteluun tieteenaloilla, kuullaan alustukset aineiston hallinnasta sekä TTA-hankkeessa käynnissä olevan tutkimusdatan tilannekartoituksen alustavia tuloksia. Helsingin yliopiston tietohallinnosta on työpajassa esitys datan hallinnan nykykäytännöistä ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Iltapäivällä tilaisuus jatkuu TTA-hankkeen IDA-tallennuspalvelun käyttäjätapaamisella.

Vastaathan ilmoittautumisesi yhteydessä oheisesta linkistä avautuvaan kyselyyn, kiitos. Kyselystä saamme tärkeää tietoa datan hallinnan tilanteesta ja tarpeista korkeakouluissa, jota hyödynnämme sekä työpajan sisällön suunnittelussa että TTA-hankkeessa toteutettavassa tutkimusdatan hallinnan tilannekartoituksessa.

Program

10:00     ilmoittautuminen ja aamukahvi

10:15     TTA-hanke

10:35     Datan hallinnan nykytila, aineistojen luonne ja määrä sekä tulevaisuuden tallennus- ja pitkäaikaissäilytystarpeet

               Case: Eläinlääketieteet, Mikael Niku

               Case: Kielitieteet, Clarin, Mietta Lennes

               Case: Fysiikka, Kai Nordlund

11:20     Datan hallinnan nykykäytännöt ja tulevaisuuden suunnitelmat Helsingin yliopistossa, tietotekniikkaprojektipäällikkö Ville Tenhunen

11:40     tauko

11:50     Paneelikeskustelu

13:00     Lounas, paneelikeskustelu päättyy

13:30 – 14:00      TTA-hankkeen IDA-tapaaminen: tietoa IDA-tallennuspalvelusta / käyttäjätapaaminen  (erillinen tilaisuus)